Ga naar inhoud
Undiscovered

Réunion

Verken een afgezonderd natuurparadijs

Met Undiscovered op reis naar Réunion

Privé rondreizen Réunion
Persoonlijk samengestelde reizen met een perfecte balans, karaktervolle accommodaties en unieke belevingen.
Duikreizen Réunion
Veelzijdige duikreizen die een combinatie bieden van het beste boven én onder het wateroppervlak.
Huwelijksreizen Réunion
Een heerlijke combinatie van de meest romantische kleine accommodaties te midden van de bijzondere natuur en cultuur.
Bekijk alle reizen Réunion

Unieke ervaringen die je niet mag missen

Réunion is een weinig ontdekt eiland waar je in alle vrijheid uitstekend kan rondreizen. Ondanks de geringe omvang is er van alles te doen. Je kunt er voor kiezen om actief bezig zijn of juist heerlijk te ontspannen. Bijzonder is vooral het fantastische landschap met bergen, watervallen en vulkanen waar je geweldig kunt wandelen en helemaal in de natuur kan zijn. Aan de kust vind je fijne zandstranden en kleurrijke koraalriffen. Hieronder enkele unieke ervaringen die niet op je wensenlijst mogen ontbreken. 

De machtige vulkaan
Piton de la Fournaise, Réunion
Oneindig veel uitkijkpunten
Cirque de Cilaos, Réunion
Trekking naar de hoogste top
Piton des Neiges, Réunion
Walvissen en dolfijnen spotten
Saint Gilles les Bains, Réunion
Bewonder Creools erfgoed
Saint Denis, Réunion

Veelgestelde vragen

Voor een reis naar Réunion dien je over een paspoort te beschikken die minimaal 6 maanden na terugkomst nog geldig is. Voor staatsburgers uit de Europese Unie volstaat ook een geldig identiteitsbewijs. Een visum is tot een verblijf van 6 maanden niet nodig.

Voor reizen naar Réunion zijn vaccinaties niet verplicht, maar het wordt wel aanbevolen om je te laten inenten voor DTP (Difterie, Tetanus en Polio), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond) en Hepatitis A. Vaccinatie voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Een gele koorts vaccinatie is verplicht indien je voor je bezoek in een met gele koorts besmet gebied bent geweest evenals een choleraverklaring. Op Réunion is geen malaria aanwezig, echter is het verstandig om preventieve maatregelen te nemen tegen insectenbeten. Bescherm jezelf ook voldoende tegen de zon.

Er zijn verschillende feestdagen door het jaar heen. Het is goed om te weten dat veel openbare voorzieningen op de feestdagen zijn gesloten. Sommige winkels en markten zijn overdag wel geopend. De volgende feestdagen worden op Réunion gevierd:

1 januari 2020 - Nieuwjaarsdag
12/13 april 2020 - Pasen
1 mei 2020 - Dag van de Arbeid
8 mei 2020 - Bevrijdingsdag 1945
21 mei 2020 - Hemelvaartsdag
1 juni 2020 - Pinksteren
14 juli 2020 - Bastille dag
15 augustus 2020 - Maria Hemelvaart
1 november 2020 - Allerheiligen
11 november 2020 - Armistice dag 1918
20 december 2020 - Afschaffing slavernij
25/26 december 2020 - Kerstmis

Door de verscheidenheid aan culturen kent Réunion diverse culinaire tradities. De Franse keuken wordt gecombineerd met Creoolse specialiteiten en Chinese en Indiase invloeden. Typische schotels zijn de verschillende soorten cari (currysaus gepaard met vlees, gevogelte of vis) en rougail saucisse (worsten gekookt in tomatensaus) geserveerd met rijst en groenten. Verse vis, zeevruchten en schaaldieren staan op elk menu. Het ontbijt bestaat dikwijls uit stokbrood met boter en jam en daarbij eventueel pain au chocolat en brioche. Fruit is een variatie aan tropische vruchten waaronder ananas, papaya, mango, guave, citrus vruchten en chayote. In de dorpen zijn tal van patisserieën waar ze croissants, gebakjes en stokbroden verkopen. Daarnaast zijn er winkeltjes waar simpele Creoolse gerechten, sandwiches en hartige/zoete snacks verkrijgbaar zijn. Ook voor vegetariërs zijn er voldoende mogelijkheden. Vraag bij restaurants goed door of er geen vis of vlees is verwerkt in de maaltijd.

Het is niet gebruikelijk en heeft ook niet veel zin om te onderhandelen over prijzen op het eiland. Réunion is een redelijk ontwikkeld en welvarend eiland waar verkopers op markten en in souvenirwinkels vast houden aan hun prijzen. Mocht je een poging wagen, doet dit dan met respect en zorg er voor dat na afloop zowel de verkoper als jijzelf tevreden bent.

Op Réunion is er een stroomsterkte van 220-240 Volt. Men gebruikt Europese stekkers met twee pinnen, waardoor een wereldstekker niet nodig is.

Het geven van fooien op Réunion is in principe niet nodig. Uiteraard wordt een fooi met veel waardering ontvangen, zeker als er net even iets extra’s voor je is gedaan. Het bedrag is vrijblijvend en hangt af van hoe je de service hebt ervaren.

Réunion is een eiland waar je geweldige foto’s kunt maken, vooral het bijzondere landschap en de natuur leveren prachtige plaatjes op. Indien je lokale mensen fotografeert, let er wel altijd op dat je toestemming krijgt van de persoon die je wilt fotograferen. Als je het netjes vraagt of gebaart, is dit meestal geen probleem. En als mensen het niet willen, respecteer dit en doe het dan absoluut niet. Mocht je niet zeker weten of een bepaalde bezienswaardigheid gefotografeerd mag worden, laat je vooraf dan informeren.

De munteenheid op Réunion is de Euro (EUR). Een pinpas met een Maestro-Cirrus logo is bijna overal bruikbaar. Daarnaast is het verstandig om een creditcard mee te nemen waarmee je kunt pinnen of betalen. Met bekende creditcards zoals een Visa en Mastercard kun je bij de meeste banken terecht, evenals winkels, restaurants, tankstations en hotels (hiervoor kan een extra toeslag worden gerekend). Een creditcard is ook nuttig bijvoorbeeld voor het betalen van een borgsom voor de autohuur en extra kosten op een rekening te laten zetten tijdens een hotelverblijf. Bij het betalen van borg wordt er een bedrag gereserveerd van je bankrekening, maar niet daadwerkelijk afgeboekt. Check van te voren bij de bank je limiet en kosten voor internationale transacties. Pinautomaten zijn aanwezig op de luchthaven en in de grotere dorpen zoals Saint Denis, Saint Gilles les Bains en Saint Pierre. Het is belangrijk om genoeg contant geld op zak te hebben, vooral als je voor enkele dagen tussen afgelegen plekken reist waaronder de grote oude kraters van Cilaos, Salazie en Mafate. In zowel Hell Bourg als Cilaos is welgeteld één pinautomaat te vinden.

Op Réunion vind je internetcafés in grotere dorpen en toeristische plaatsen zoals Saint Denis, Saint Gilles les Bains en Saint Pierre. De snelheid van het internet is redelijk goed en de prijs ligt rond de 9 Euro per uur. Daarnaast beschikken de meeste hotels over draadloos internet (WiFi), waarbij het bereik zich zo nu en dan beperkt tot enkele delen van het hotel. Het kan voorkomen dat je hiervoor moet betalen om er gebruik van te maken. Gratis WiFi wordt langzaam maar zeker beschikbaar, met name in winkelcentra.

Het tijdsverschil tussen Nederland/België en Réunion is 3 uur in de wintertijd. In onze zomertijd is het op Réunion 2 uur later.

In een reis door Réunion maak je vaak gebruik van een huurauto, zodat je de vrijheid hebt om onderweg te stoppen waar je wilt. Alle wegen zijn geasfalteerd en verkeren in een uitstekende staat met een duidelijke bewegwijzering. Schitterende routes langs de kust en in de bergen maakt rijden een beleving op zichzelf, maar vergt door de soms steile stukken en scherpen bochten wel wat ervaring. In Réunion wordt aan de rechterkant van de weg gereden. De afstanden op eiland zijn relatief kort met hooguit twee uur rijden en de meeste plaatsen zijn eenvoudig te bereiken. Taxi’s zijn over het algemeen behoorlijk prijzig. Het is voordeliger om met het goed geregelde openbaar vervoer te reizen. Reúnion kent een uitstekend busnetwerk dat zich uitstrekt over het hele eiland en ook de kleine dorpen verbindt. Per regio is er een busmaatschappij en de geel gekleurde bussen hebben regelmatige vertrektijden gedurende de dag. Een ticket koop je bij de chauffeur en om uit te stappen druk je op de bel of klap je twee keer.

Start vandaag nog met het plannen van je reis naar Réunion

Onze specialisten helpen je graag verder met het plannen van jouw unieke rondreis naar Réunion.