Ga naar inhoud
Undiscovered

Filipijnen

Op ontdekking in ‘The Last Frontier’ van Azië

Met Undiscovered op reis naar de Filipijnen

Privé rondreizen Filipijnen
Persoonlijk samengestelde reizen met een perfecte balans, karaktervolle accommodaties en unieke belevingen.
Duikreizen Filipijnen
Veelzijdige duikreizen die een combinatie bieden van het beste boven én onder het wateroppervlak.
Familiereizen Filipijnen
Ervaar met het hele gezin unieke belevingen, licht avontuur en de overweldigende gastvrijheid van de locals.
Bekijk alle reizen Filipijnen
Luzon
Visayas
Palawan

Unieke ervaringen die je niet mag missen

De Filipijnen heeft als reisbestemming zó ontzettend veel te bieden, maar toch is de bestemming bij veel reizigers nog volledig onbekend. De Filipijnen is een uniek stukje Azië, niet te vergelijken met andere bestemmingen in Zuidoost Azië. Wat maakt de Filipijnen zo bijzonder? Het is het totaalplaatje; een overweldigend mooie natuur boven en onder water, een hartverwarmende cultuur waar je je in een mum van tijd thuis zult voelen en meer dan 7000 eilanden die je deze combinatie elke keer weer op een overweldigende wijze laat ervaren. Dit zijn enkele unieke ervaringen die je tijdens een reis niet mag missen.

Veelgestelde vragen

Als je naar de Filipijnen reist, dien je over een paspoort te beschikken die minimaal 6 maanden na terugkomst nog geldig is. Bij een verblijf van maximaal 30 dagen heb je geen visum Filipijnen nodig als je houder bent van een Nederlands of Belgisch paspoort. Mocht je langer reizen, dan kun je persoonlijk een visum aanvragen bij de Filipijnse ambassade in Den Haag. Raadpleeg altijd de laatste informatie met betrekking tot visa uitgiften bij de ambassade of visumdienst.

Voor reizen naar de Filipijnen zijn vaccinaties niet verplicht, maar het wordt wel aanbevolen om je te laten inenten voor DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitus A, buiktyfus en BRM (bof, mazelen en rode hond). Een gele koorts vaccinatie is verplicht indien je binnen 6 dagen voor je bezoek in een met gele koorts besmet gebied bent geweest. Veel gebieden in de Filipijnen zijn malariavrij, maar in gebieden zoals Palawan wordt het aangeraden om malariatabletten te slikken. Ook is het verstandig preventieve maatregelen te nemen tegen insectenbeten. Om de worminfectie Bilharzia te voorkomen, is het goed om niet te gaan zwemmen in zoet oppervlaktewater zonder stroming. Informeer altijd voorafgaand aan je reis het meest recente advies bij een arts. 

In de Filipijnen zijn verschillende feestdagen door het jaar heen. Het is goed om te weten dat veel openbare voorzieningen op de feestdagen zijn gesloten. Sommige winkels en markten zijn overdag wel geopend. De volgende feestdagen worden in de Filipijnen gevierd:

1 januari 2020 - Nieuwjaarsdag
25 januari 2020 - Chinees Nieuwjaar
25 februari 2020 - People Power Revolution
9 april 2020 - Dag van Heldhaftigheid, Witte Donderdag
10 april 2020 - Goede Vrijdag
11 april 2020 - Zwarte Zaterdag
12 april 2020 - Pasen
1 mei 2020 - Dag van de Arbeid
12 juni 2020 - Onafhankelijkheidsdag
21 augustus 2020 - Ninoy Aquino dag
31 augustus 2020 - Dag van de Helden
1 november 2020 - Allerheiligen
2 november 2020 - Allerzielen
30 november 2020 - Bonifacio dag
8 december 2020 - Feest van de Onbevlekte Ontvangenis
25 december 2020 - Kerstmis 
30 december 2020 - Rizal dag

In de Filipijnse cultuur staat eten centraal. Filipijns eten bestaat uit rijst, groenten, vlees en vis. Typische gerechten zijn adobo (kip of ander vlees gestoofd in azijn en knoflook), sinigáng (vlees of vis gekookt in soep), kare-kare (ossenstaart met groenten gekookt in pindasaus), crispy pata (gebakken varkensvlees), pancit (gebakken noodles), inihaw (gegrild vlees of vis) en lechón (speenvarken van het spit). Een typische snack in de bergen is de balút, een gekookt ei met bijna volledig ontwikkeld embryo. Gerechten bevatten over het algemeen niet heel veel groenten, maar zijn net als tropisch fruit in grote variëteit verkrijgbaar. Voor vegetariërs zijn er in de grote steden voldoende mogelijkheden. Een vegetarisch gerecht is bijvoorbeeld pinakbét (een melange van verschillende groenten). Vraag bij lokale restaurants goed door of er geen vis of vlees is verwerkt in de maaltijd. Uiteraard zijn er ook internationale gerechten verkrijgbaar.

Het is gebruikelijk om in de Filipijnen op straat, bij markten en souvenirwinkels af te dingen. Het is een spel waar je met humor en wat standvastigheid ver mee kunt komen. Belangrijk is dat na afloop zowel de verkoper als jijzelf tevreden bent.

In de Filipijnen gebruikt men de zogenoemde Amerikaanse stekkers met twee pinnen. Je kunt hiervoor een wereldstekker gebruiken. De stroomsterkte in de Filipijnen is 220 Volt.

Het is in de Filipijnen niet verplicht om fooien te geven, maar wel normaal. Vooral als je nagaat dat de lonen erg laag liggen, vormen fooien een belangrijk deel van inkomsten voor mensen werkzaam in het toerisme. Een fooi wordt erg gewaardeerd, zeker als er net even iets extra’s voor je is gedaan. Het bedrag is vrijblijvend en hangt af van hoe je de service hebt ervaart.

De Filipijnen heeft prachtige gebieden, flora en fauna, en taferelen die het fotograferen waard zijn. Ook kun je schitterende foto’s maken van de lokale mensen. Let hierbij wel altijd op dat je toestemming krijgt van de persoon die je wilt fotograferen. Als je het netjes vraagt, is dit meestal geen probleem. En als mensen het niet willen, respecteer dit en doe het dan absoluut niet. Mocht je niet zeker weten of een bepaalde bezienswaardigheid gefotografeerd mag worden, informeer dan vooraf bij je gids.

De munteenheid in de Filipijnen is de Filipijnse Peso (PHP). Een euro staat gelijk aan ongeveer 55-60 PHP. Voorafgaand aan je reis hoeft je geen Peso te kopen. In dorpen en steden in de Filipijnen kun je pinnen met je Nederlandse pinpas bij een ATM (Automatic Teller Machine). Dit wordt aangeduid met het logo van Maestro-Cirrus. Voorbeelden van bekende banken waar je kunt pinnen zijn Banco de Oro, Bank of the Philippine Islands, HSBC en Metrobank. Verder worden alle bekende creditcards zoals Visa en Mastercard geaccepteerd. Daarnaast is het te adviseren om tijdens je reis over kleine biljetten van onder de 200 Peso te beschikken zodat je geen problemen krijgt met wisselgeld. Zorg dat je over genoeg contant geld beschikt wanneer je naar afgelegen locaties reist.

Door heel de Filipijnen kun je overal internetcafés vinden. Het internet is wel trager dan je gewend bent in Nederland. Op de afgelegen eilanden met basis accommodatie en afgelegen dorpjes is vaak geen internet aanwezig. Draadloos internet (Wifi) wordt veelal gratis aangeboden in bekende Westerse eet- en drinkgelegenheden. Daarnaast hebben de middenklasse en luxere accommodaties ook beschikking over gratis draadloos internet.

Het tijdsverschil tussen Nederland en de Filipijnen is 7 uur in de wintertijd. In onze zomertijd is het in de Filipijnen 6 uur later.

In een reis door de Filipijnen maak je met Undiscovered grotendeels gebruik van privé vervoer met je eigen gids/chauffeur waardoor je de vrijheid hebt om onderweg te stoppen waar je wilt. Dit is een van de betere manieren om in de Filipijnen te reizen, want het openbaar vervoer kan behoorlijk chaotisch en onveilig zijn. Voor kleine ritjes kun je het lokale transport gebruiken. Er rijden kleurrijke jeepneys en tricycles, waar je in de grotere plaatsen ook taxi's hebt. Indien je een dag ter vrije besteding hebt, is het mogelijk om op sommige plaatsen in de Filipijnen een scooter te huren. In de Filipijnen wordt aan de rechterkant van de weg gereden. De conditie van de wegen is door het gehele land verrassend goed.

Start vandaag nog met het plannen van je reis naar de Filipijnen

Onze specialisten helpen je graag verder met het plannen van jouw unieke rondreis in de Filipijnen.