Natuur en cultuur: de hoogtepunten van Madagascar

Madagascar is een van de meest buitengewone bestemmingen ter wereld als het gaat om biodiversiteit. Het overgrote deel van de unieke flora en fauna is uitsluitend in Madagascar te vinden, waaronder bijzondere lemuren, kameleons en baobab bomen. Naast de natuurlijke rijkdom in een zeer gevarieerd landschap, heeft Madagascar prachtige inheemse culturen en een interessante historie. Bekijk onze favoriete locaties en ervaringen op het gebied van natuur en cultuur in Madagascar en laat je inspireren voor je eigen reis op maat.

Uitgelicht

1. amber mountain national park waterval opt.jpg
Baan je een weg door een dichte begroeiing op zoek naar verscholen watervallen, ideale plekken om unieke fauna te observeren en onder te dompelen in de rust van het regenwoud.

Uitgelicht

1. indri in andasibe national park opt.jpg
Luid hoor je een geluid dat schalt door het regenwoud, zo hardop dat je jezelf afvraagt waar het vandaan komt. Maak een speurtocht naar de oorsprong, de uitzonderlijke Indri.

Uitgelicht

1. ringstaartmaki's opt.jpg
Wellicht de bekendste lemuursoort van allemaal, de ringstaartmaki. Grijp de mogelijkheid om ze in het wild van heel dichtbij te bekijken in Anja Reserve!

Uitgelicht

1. antananarivo - queen palace opt.jpg
De hoofdstad Antananarivo biedt een uitstekende blik in de interessante historie van Madagascar. Achterhaal een roemrijk verleden van koningen en koninginnen!

Uitgelicht

1. locals in rijstveld opt.jpg
Sla af van de hoofdwegen en betreed het territorium van inheemse stammen. Een trekking laat je kennis maken met het dagelijkse authentieke leven, een pure beleving!

Uitgelicht

1. zonsondergang baobab alley opt.jpg
Een iconische aanblik in Madagascar, de gigantische oude baobab bomen in Baobab Alley. In de ochtendglorie of bij avondrood een lust voor het oog.. en je camera!

Uitgelicht

1. baai diego suarez opt.jpg
Laat je imponeren door de natuurlijke schoonheid van een reeks fabuleuze baaien in het noordelijkste deel van Madagascar.

Uitgelicht

1. typische huizen betsileo stam opt.jpg
Ontdek de verschillende aspecten van de warme en intrigerende Betsileo cultuur in een buitengewone omgeving! Tijdens een wandeling door lokale dorpjes en langs rijstvelden, rennen de kinderen met je mee en word je ongetwijfeld uitgenodigd voor een lunch in een authentieke Betsileo woning.

Uitgelicht

1. isalo national park opt.jpg
Een trekking brengt je naar de top van hoge kloven en bieden je een breed panorama over de ruige schoonheid van Isalo National Park. Wandel dwars door weidse vlaktes, langs zandstenen rotsformaties, van indrukwekkende kloven naar natuurlijke oases met watervallen en natuurlijke zwembaden. Dit is het Wilde Westen van Madagascar.

Uitgelicht

1. kirindy reserve - fossa opt.jpg
Een fantastische plek met een uitbundige hoeveelheid aan bijzondere vegetatie en dieren die je waarschijnlijk voor het eerst in je leven zult zien! Daarnaast is het een van de weinige plekken waar de katachtige fossa leeft.

Uitgelicht

1. regenwoud masoala national park opt.jpg
Ervaar een onaangetast Madagascar en maak ontdekkingstochten in een afwisselende natuur vol buitengewone flora en fauna. Masoala heeft een van de best bewaarde regenwouden in Madagascar. Het dichte oerwoud met grote palissander bomen, wijnstokken, varens en orchideeën loopt tot aan de zee en wordt begrensd door ongerepte gouden stranden.

Uitgelicht

1. ranomafana national park - zwartwitte vari opt.jpg
Ranomafana National Park biedt een ongekende biodiversiteit met als blikvangers de zeldzame gouden halfmaki en breedsnuithalfmaki. Een lust voor natuurliefhebbers!

Uitgelicht

1. saha forest camp opt.jpg
Laat de drukte van het alledaagse leven los, zoek de kalmte op en wordt één met de natuur in het prachtige en goed beschermde Saha Forest bij Anjozorobe.