Ga naar inhoud
Undiscovered

Natuur en cultuur Sri Lanka

De mooiste belevingen voor jouw rondreis

18 resultaten
Filter op:
Azië
Afrika
Latijns-Amerika

De natuurlijke hoogtepunten van Sri Lanka

De natuurliefhebber kan volop genieten in Sri Lanka. Welke gebieden het mooist zijn, hangt helemaal af van je persoonlijke wensen. Verken bijvoorbeeld tijdens je rondreis de tropische regenwouden te voet of per kano en ontdek een grote variëteit van flora en fauna. Het Sinharaja Forest Reserve is volgens ons één van de mooiste regenwouden in Sri Lanka en een echte toevoeging aan jouw rondreis. De berggebieden in het binnenland zijn prachtig en beschikken over geweldige uitkijkpunten en veel verborgen watervallen. Ideaal voor meerdaagse wandeltochten! Kies voor een overnachting in een tent of een klein chalet midden in de bergen. Door heel Sri Lanka vind je meerdere safariparken. Elk park is anders en het is goed om te weten wat je bij elk park kunt verwachten. Staat het spotten van luipaarden op jouw bucketlist maar wil je wel de drukte omzeilen? Breng dan zeker een bezoek aan Wilpattu National Park. Voor het spotten van kuddes olifanten breng je het beste een bezoek aan Minneriya National Park en de aangrenzende parken. Ook spot je olifanten in Udawalawe National Park. Gaat je interesse uit naar het spotten van vogels? Dan is naast het Sinharaja Forest Reserve en de omgeving van Wilpattu, het Bundala National Park een absolute must tijdens jouw rondreis! Onze reisspecialisten Sri Lanka geven je graag persoonlijk advies over de beste natuurbelevingen voor jouw rondreis door Sri Lanka.

De culturele hoogtepunten van Sri Lanka

Sri Lanka kent een rijke geschiedenis met veel invloeden uit Portugal, Nederland en Groot-Brittannië. De naam Ceylon stamt af uit de tijd toen het land overheerst werd door de Britten. Door heel Sri Lanka liggen tempelcomplexen en ruïnes verspreid. Tijdens je rondreis door Sri Lanka zijn er veel mogelijkheden om één van de vele culturele hoogtepunten te bezoeken. Elke locatie kent een eigen geschiedenis, waardoor het interessant is om meerdere plaatsen met elkaar te combineren. De culturele driehoek is volgens ons één van de meest indrukwekkende culturele gebieden in Sri Lanka en is absoluut de moeite waard om te bezoeken tijdens je rondreis. Hier kun je volledig onderdompelen en genieten van al het mooiste dat de culturele driehoek te bieden heeft. Van koninklijke paleizen, eeuwenoude ruïnes en fascinerende tempelcomplexen tot aan een bezoek aan het Sri Lankaanse platteland. Of reis iets meer buiten de gebaande paden en breng een bezoek aan Jaffna, in het noorden van Sri Lanka. Hier tref je een andere wereld aan in vergelijking met de rest van het land. Niet alleen bewonder je in Jaffna een verscheidenheid aan koloniaal erfgoed en tempels, ook leer je veel over de geschiedenis en de tijd van de VOC. Benieuwd welke culturele hoogtepunten het beste passen in jouw rondreis? Onze Sri Lanka reisspecialisten geven je graag advies op maat.

START VANDAAG NOG MET HET PLANNEN VAN JOUW VOLGENDE REIS

Onze specialisten helpen je graag verder met het plannen van jouw volgende reis. Kom direct in contact met één van onze specialisten en laat je verrassen door onze benadering.