Ga naar inhoud
Undiscovered

Sigiriya

Ontdek de verborgen schatten van de culturele driehoek

Locatie

Sigiriya
7°57'16.2"N, 80°45'19.7"E

Geschreven door

Edwin
Reisspecialist Undiscovered.

Paleizen, koningssteden, tempels en een leeuwenrots; een bezoek aan de culturele driehoek mag eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw rondreis in Sri Lanka! Laat je betoveren door archeologisch pracht en praal en vergaap je aan bijzondere fresco’s.

Gelegen in Noord-Centraal Sri Lanka liggen een aantal heilige steden die samen de culturele driehoek vormen. Koningssteden, tempels, kloosters en paleizen zijn kenmerkend voor deze steden en het is dan ook niet verrassend dat bijna alle heilige steden zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Historie is hier in overvloed aanwezig!

Anuradhapura, Sri Lanka - Undiscovered.nl
Sri Lanka Sigiriya tekeningen - Undiscovered.nl
Polonnaruwa, Sri Lanka - Undiscovered.nl
Sri Lanka Sigiriya cultuur - Undiscovered.nl
Sri Lanka Sigiriya Rock - Undiscovered.nl
Dambulla, Sri Lanka - Undiscovered.nl

Beleef dit hoogtepunt in één van deze reizen

Highlights of Sri Lanka
19-daagse Familiereis Sri Lanka
Een avontuurlijke familiereis met veel vrijheid om Sri Lanka samen te ontdekken! De avontuurlijke elementen tijdens deze rondreis zorgen voor een goede dosis spanning en sensatie. Als kers op de taart sluit je de reis af aan tropische zandstranden.
Forest Encounters
16-daagse Huwelijksreis Sri Lanka
Met zijn tweeën genieten van bijzondere plekjes en ongerepte omgevingen; de perfecte ingrediënten voor deze fantastische huwelijksreis in Sri Lanka. Samen ga je op avontuur en sluit je de huwelijksreis romantisch af.
Sri Lankan Love Trail
17-daagse Huwelijksreis Sri Lanka
Samen verken je op een rustig reistempo de hoogtepunten van Sri Lanka. De reis kent veel vrijheid, waardoor jullie Sri Lanka zelf kunnen ontdekken! Tijdens deze leuke en afwisselende huwelijksreis ligt de focus op wildleven, cultuur en comfort.
Hidden Gems
15-daagse Privé Rondreis Sri Lanka
Een bijzondere privé rondreis in Sri Lanka buiten de gebaande paden. Tijdens deze reis bezoek je locaties waar je jezelf volledig kunt onderdompelen in de natuur. Comfortabele accommodaties op unieke locaties staan centraal, zodat je volledig kunt ontspannen.
Northern Heritage & Nature Trail
19-daagse Privé Rondreis Sri Lanka
Maak kennis met een compleet andere wereld tijdens een bezoek aan de koningssteden en het noorden van Sri Lanka. Tijdens deze privé rondreis in Sri Lanka wisselen cultuur en natuur zich af, met als kers op de taart een comfortabel strandverblijf aan de oostkust.
Sri Lanka Experience
17-daagse Privé Rondreis Sri Lanka
Deze actieve privé rondreis in Sri Lanka is één en al avontuur! Je beleeft de hoogtepunten net even anders en komt veel te weten over de unieke flora en fauna van Sri Lanka. Van sensationeel raften tot aan bijzondere safari's en een avontuurlijke treinreis.
Sri Lanka & Maldives
16-daagse Privé Rondreis Sri Lanka & Malediven
Een fantastische privé rondreis naar Sri Lanka & Malediven. In deze combinatiereis heb je het beste van twee werelden; de schitterende natuur van Sri Lanka en een paradijs van witte zandstranden, palmbomen en een azuurblauwe oceaan in de Malediven.
Ceylon Escape
12-daagse Privé Rondreis Sri Lanka
Bezoek in een korte tijd alle hoogtepunten uit de culturele driehoek van Sri Lanka. Je eindigt de reis ontspannen aan de ongerepte oostkust. Tijdens deze privé rondreis ligt de nadruk op comfort.
Diving Wonders
16-daagse Duikreis Sri Lanka
Ontdek de pracht en praal van Sri Lanka onder water tijdens deze afwisselende duikreis. Ook boven water is er ontzettend veel te ontdekken en de mogelijkheden zijn oneindig.
Classic Ceylon
19-daagse Privé Rondreis Sri Lanka
Een diverse en complete privé rondreis in Sri Lanka langs de klassieke hoogtepunten. De groene natuur, boeiende cultuur en uitgestrekte zandstranden zijn de basis voor deze afwisselende rondreis!
Seizoen special
Exploring Sri Lanka
17-daagse Privé Rondreis Sri Lanka
Interessante cultuur, prachtige natuur, bijzonder wildleven en tropische zandstranden. Je ontdekt het allemaal tijdens deze afwisselende rondreis langs de hoogtepunten van Sri Lanka!
Ceylon Adventures
15-daagse Familiereis Sri Lanka
Met het hele gezin op avontuur tijdens een familiereis in Sri Lanka! Op een rustig tempo verken je Sri Lanka op unieke wijze. Samen ga je op zoek naar luipaarden en lippenberen, maak je fraaie wandelingen en geniet je van de tropische stranden aan de oostkust.
Sri Lankan Shores
17-daagse Privé Rondreis Sri Lanka
Het beste van drie locaties tijdens deze unieke rondreis door Sri Lanka! Ga op avontuur in Wilpattu National Park, vergaap je aan cultureel erfgoed en maak een onvergetelijke catamaran cruise over de Indische Oceaan. Dit avontuur vergeet je niet snel!
Terug