Ga naar inhoud
Undiscovered

Livingston

Caribische sferen in Livingston

Locatie

Livingston
15°49'37.7"N, 88°45'09.4"W

Geschreven door

Léonie
Reisspecialist Undiscovered.

Ervaar de culturele diversiteit van Guatemala in Livingston en dompel onder in het ontspannen Caribische levensritme van de Garifuna.

Ontdek de diversiteit van Guatemala in het Caribische dorpje Livingston. Hier komt Guatemala’s grootste rivier samen met de Caribische kust. Deze regio is de thuisbasis van een unieke cultuur dat bestaat uit een mix van Garifuna, Maya en Ladino’s. De Garifuna cultuur domineert het straatbeeld wat zich uit in een uiterst relaxte sfeer en mensen die graag hun drum- en zangkunsten aan je vertonen. De Garifuna vindt zijn oorsprong in het Caribische eiland St. Vincent waar Afrikaanse slaven zich hebben vermengd met de inheemse Cariben in de 17e eeuw. Nadat Groot-Brittannië het eiland in 1796 toegeëigend had, besloten zij om de Garifuna inwoners te deporteren die zich vervolgens verspreidden over Caribisch Guatemala, Belize, Nicaragua en Honduras. 

Castillo de San Felipe, Guatemala - Undiscovered.nl
Uitzicht op brug in Guatemala - Undiscovered.nl
Livingston, Guatemala - Undiscovered.nl
Playa blanca Izabal Livingston - Undiscovered.nl
Livingston, Guatemala - Undiscovered.nl
Strand in Livingston, Guatemala - Undiscovered.nl

Beleef dit hoogtepunt in één van deze reizen

Off the Beaten Track
18-daagse Privé Rondreis Guatemala & Belize
Deze veelzijdige rondreis brengt je naar de weinig bezochte plekken van Guatemala en Belize. Een fijne mix van natuur, cultuur en ontspanning. Laat je verrassen door ongerepte plekken en leer het échte Guatemala en Belize kennen.
Classic Guatemala
18-daagse Privé Rondreis Guatemala
Een complete rondreis langs indrukwekkend Guatemala. Maak kennis met de Maya cultuur, laat je imponeren door de natuurlijke schoonheid van het land en ga op ontdekkingstocht in de ongerepte jungle van Tikal vol eeuwenoude ruïnes. Sluit af in Caribisch Livingston!
Terug