• Kelani rivier: canyoning en raften tussen diepe kloven en hoge rotswanden
    Kitulgala
  • Kelani rivier: canyoning en raften tussen diepe kloven en hoge rotswanden
    Kitulgala

Kelani rivier: canyoning en raften tussen diepe kloven en hoge rotswanden

Kitulgala

Naast ontspannen op uitgestrekte poederwitte zandstranden, kun je in Sri Lanka uitstekend hiken of hoge bergen trotseren. Niet alleen op het land, ook in het water kan de avonturier zijn geluk niet op. De Kelani rivier leent zich uitstekend voor verscheidene wateractiviteiten, zoals raften of canyoningen.

Tijdens canyoning ga je de sensationele uitdaging aan en daal je af tussen diepe kloven in de Kelani rivier. Hierbij volg je de rivier die tussen hoge rotswanden stroomt. Tijdens deze activiteit word je begeleid door een ervaren gids en beschik je over een passende uitrusting, zoals een helm en een veiligheidsvest. De Kelani rivier laat zijn sporen achter op de rotsen. Dit is te zien aan de erosie die door te stroming is ontstaan, waarbij water en grind langs de rotsen schuurt.

Tijdens canyoning maak je gebruik van verschillende technieken, zoals klimmen, springen, abseilen en zwemmen. De tocht begint met een hike door het regenwoud, waarbij je omringd wordt door weelderige vegetatie en tjilpende vogels. De hike vervolgt zich door ongerepte grote kloven; geef je over aan de natuur en laat je meevoeren door de Kelani rivier. Onderweg passeer je glijbanen die door de natuur zijn ontstaan, maak je een sprong in natuurbaden en zal je gaan abseilen van prachtige, metershoge watervallen. Deze spectaculaire tocht is één al sensatie! Tussen al die glibberige rotsformaties en donkere kloven laat Moeder natuur je even heel klein voelen.

Aanbeveling
Deze uitdagende sport is goed te combineren met White Water Rafting. Hierbij start je je avontuurlijke tocht met raften tot net na de stroomversnellingen. Een klein stukje verderop in de rivier begint jouw nieuwe adrenaline boost!