• Kelani rivier: canyoning en raften tussen diepe kloven en hoge rotswanden
    Kitulgala
  • Kelani rivier: canyoning en raften tussen diepe kloven en hoge rotswanden
    Kitulgala

Kelani rivier: canyoning en raften tussen diepe kloven en hoge rotswanden

Kitulgala

Sri Lanka is een ontzettend veelzijdig land met een grote variëteit aan activiteiten. Zo kun je ontspannen aan poeder witte zandstranden, hiken door de natuur en hoge bergen trotseren. Naast de activiteiten op het land, kan de avonturier ook op het water zijn hart ophalen.

Geef je adrenaline een boost tijdens een avontuurlijke canyoning tocht op de Kelani rivier! De Kelani rivier is de beste locatie in Sri Lanka om te raften of canyoning activiteiten te ondernemen en is zonder twijfel een avontuurlijke toevoeging aan jouw rondreis. Tijdens canyoning daal je af dor een kloof en maak je gebruik van verschillende technieken, zoals klimmen, springen en zwemmen. Een leuke en uitdagende activiteit voor jong en oud.

Om de oever van de rivier te bereiken, maak je een korte wandeling door het weelderige woud. Eenmaal aangekomen aan de waterkant klim je over rotsen en laat je je meeglijden met de stroming. Onderweg passeer je kleine watervallen, baden die door de natuur zijn ontstaan en spring je van (hoge) rotsen in het water. Uiteraard word je tijdens de canyoning tocht begeleid door een ervaren gids.

Voor de ultieme adrenaline boost combineer je canyoning met raften. De Kelani rivier bestaat uit meerdere stroomversnellingen waardoor het erg geschikt is voor een avontuurlijke rafttocht. Tijdens het raften staat één uitdaging centraal; niet uit de boot vallen!

Aanbeveling
Heb je in Kitulgala dagen ter vrije besteding tijdens je rondreis? Kies dan voor een wandeling door het Kelani Valley Forest Reserve in Kitulgala. In dit regenwoud kun je op zoek gaan naar kleine watervallen, slangen en andere insecten.