• Ile Sainte Marie: Bekijk bultrugwalvissen van dichtbij
    Ile Sainte Marie
  • Ile Sainte Marie: Bekijk bultrugwalvissen van dichtbij
    Ile Sainte Marie

Ile Sainte Marie: Bekijk bultrugwalvissen van dichtbij

Ile Sainte Marie

In de winter van begin juli tot eind september migreren elk jaar honderden bultrugwalvissen vanuit Antarctica naar de warmere wateren van Madagascar en verzamelen ze zich rondom Antongil Bay, waar ze verblijven om te paren en geboorte te geven. Dit gaat gepaard met indrukwekkende rituelen van hofmakerij. Het is een geweldige ervaring om dichtbij deze zoogdieren te komen. Moeders die nauw bij hun pasgeboren kalf zwemmen en staartvinnen die boven het wateroppervlak steken.

Bultrugwalvissen kunnen maar liefst 15 meter lang worden. Ondanks hun afmetingen zijn ze bijzonder behendig en kunnen ze zichzelf volledig uit het water lanceren. Een prachtige spektakel! Twee organisaties die zich met de bescherming van walvissen in Madagascar bezig houden zijn Cetamada en Megaptera. Het is mogelijk om bij een dagexcursie vergezeld te worden door wetenschappers. Je observeert de walvissen en verzamelt daarnaast informatie over geluiden, gedrag, locaties en dergelijke. Nog leerzaam ook! In een reis door Madagascar kunnen bultrugwalvissen bij Ifaty en Nosy Be worden gezien, maar de beste mogelijkheden zijn bij Ile Sainte Marie en Masoala National Park. Vraag ons naar de mogelijkheden voor een walvisexcursie.

Aanbeveling
Undiscovered raad aan om een walvisexcursie te ondernemen vanuit Ile Sainte Marie waar je de beste kans hebt om bultrugwalvissen te spotten. Wat ons daarnaast aanspreekt, is dat de excursies hier aan strenge protocollen voldoen om de walvissen niet te storen in hun natuurlijke omgeving. Een fijne gedachte.