Ga naar inhoud
Undiscovered

Ile Sainte Marie

Bekijk bultrugwalvissen van dichtbij

Locatie

Ile Sainte Marie
16°53'35.2"S, 49°54'21.0"E

Geschreven door

Edwin
Reisspecialist Undiscovered.

Kies voor een dagexcursie en draag met je observaties bij aan nuttig onderzoek voor wetenschappers over de bultrugwalvissen. Een bultrugwalvis dichtbij je boot zien opdagen is een onvergetelijk moment, en al helemaal als dit majestueuze zoogdier sierlijk uit het water springt!

In de winter van begin juli tot eind september migreren elk jaar honderden bultrugwalvissen vanuit Antarctica naar de warmere wateren van Madagascar en verzamelen ze zich rondom Antongil Bay, waar ze verblijven om te paren en geboorte te geven. Dit gaat gepaard met indrukwekkende rituelen van hofmakerij. Het is een geweldige ervaring om dichtbij deze zoogdieren te komen. Moeders die nauw bij hun pasgeboren kalf zwemmen en staartvinnen die boven het wateroppervlak steken.

Bultrug, Madagascar - Undiscovered.nl
Île Sainte-Marie, Madagascar - Undiscovered.nl
Bultrug, Madagascar - Undiscovered.nl

Beleef dit hoogtepunt in één van deze reizen

Crossing the Red Island
28-daagse Privé Rondreis Madagascar
Een avontuurlijke rondreis door Madagascar brengt je naar baobab bomen, rivieren, lemuren, weelderige regenwouden en witte zandstranden.  Tijdens deze uitgebreide reis krijg je de mooiste plekjes te zien die Madagascar heeft te bieden.
Green East Hideaway
21-daagse Privé Rondreis Madagascar
Een boeiende rondreis met de focus op de unieke natuur van Madagascar. Begeef je in diverse landschappen van droge canyons tot aan regenwouden en ontdek de unieke fauna en flora die Madagascar rijk is.
Wildlife Adventures
19-daagse Familiereis Madagascar
Een avontuurlijke familiereis die je laat onderdompelen in de wonderen van de natuur in Madagascar. Extra rekening is gehouden met fijne reisafstanden, comfortabel vervoer en leuke overnachtingsplekken. Creëer onvergetelijke herinneringen met het hele gezin!
Southern Gems
15-daagse Luxe Reis Madagascar
Bezoek de afgelegen parels in het zuiden van Madagascar voor authentieke ervaringen op onaangetaste plekken. Ervaar zeldzame ecosystemen met bijzondere vogels, lemuren en baobab bomen en maak kennis met het rurale leven van interessante lokale stammen.
Terug