• Islandhoppen in Coron
    Coron
  • Islandhoppen in Coron
    Coron

Islandhoppen in Coron

Coron

Coron biedt de perfecte mix voor de reiziger die op zoek is naar vele mogelijkheden om actief de boven- en onderwaterwereld te verkennen. Er zijn verschillende eilanden in de directe omgeving waar je kunt genieten van dit prachtige stukje Filipijnen. De omgeving heeft hetzelfde prachtige landschap als bijvoorbeeld in El Nido of Apulit Island, met hoge karststenen bergen die de zee uitrijzen en hier en daar een verlaten strandje waar je prima een gehele dag zou kunnen vertoeven.

Coron heeft daarbij hele rijke koraalriffen, tropische binnenmeren en een uitgestrekt en onaangetast binnenland. Het Kayangan Lake op Coron Island is een ware oase. Dit meer is via een stijl pad te voet bereikbaar. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de baai, omringd met hoge karststenen rotswanden in een decor van helder blauw water. Een aantal stappen verder brengt je naar het verborgen Kayangan Lake. Het meer is helder turkoois van kleur, waar de bodem een soort maanlandschap is. Er is een houten steiger waar je je spullen kunt neerleggen om vervolgens een verfrissende duik te nemen. Goede snorkel locaties zijn het Siete Pecados Marine Park, de Coron Coral Gardens en de Twin Lagoons.

Aanbeveling
In Coron en omgeving kun je op verschillende locaties overnachten. Een aanrader voor strandliefhebbers is Dimakya Island; het idyllische eiland is de perfecte basis om te duiken bij de vele riffen in de omgeving of bij de Japanse oorlogswrakken. Als je Coron Island en de omgeving van Busuanga Island wilt verkennen, raden we aan om nabij Coron stad te verblijven.