Ga naar inhoud
Undiscovered

Lamanai

Ontdek geheimzinnige Maya ruïnes

Locatie

Lamanai
17°45'53.4"N, 88°39'07.7"W

Geschreven door

Eric
Reisspecialist Undiscovered.

Lees meer over

In de jungles van Belize zijn ruïnes verstopt die je kennis laten maken de eeuwenoude Maya geschiedenis. Ontdek het verhaal achter een van die imposante Maya complexen.

In een rondreis door Belize kun je een aantal pareltjes van Maya tempels bezichtigen. Zo is het mogelijk om vanuit Orange Walk per boot het verborgen Maya complex Lamanai te bereiken. Vaar zigzaggend over de rivier en kijk je ogen uit naar de dichtbegroeide jungle langs de oevers. Naast talloze gekleurde vogelsoorten heb je ook de kans om slingerapen, brulapen, iguana’s en krokodillen te spotten. Verder vang je glimpen op van ruïnes door de boomtoppen.

Mannen met hoeden, gekleed in overhemd en tuinbroek, zittend op een paard met wagen duiden op je komst bij het belangrijkste mennonietendorp van Belize, Shipyard. Mensen leven hier volgens strenge geloofsregels en het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. De Maya stad Lamanai herbergt een boeiende geschiedenis. Loop door de jungle langs majestueuze Guanacaste bomen en reusachtige Ceiba bomen terwijl brulapen je een luidkeels concert geven.

mennonieten
Terug