Ga naar inhoud
Undiscovered

Lamanai

Ontdek geheimzinnige Maya ruïnes van Lamanai

Locatie

Lamanai
17°45'53.4"N, 88°39'07.7"W

Geschreven door

Léonie
Reisspecialist Undiscovered.

Lamanai ligt verstopt in de jungles van Belize en herbergt een eeuwenoude Maya geschiedenis. Ontdek het verhaal achter dit imposante Maya complex.

In een rondreis door Belize kun je een aantal pareltjes van Maya tempels bezichtigen. Zo is het mogelijk om vanuit Orange Walk per boot het verborgen Maya complex Lamanai te bereiken. Vaar zigzaggend over de rivier en kijk je ogen uit naar de dichtbegroeide jungle langs de oevers. Naast talloze gekleurde vogelsoorten heb je ook de kans om slingerapen, brulapen, iguana’s en krokodillen te spotten. Verder vang je glimpen op van ruïnes door de boomtoppen.

Mannen met hoeden, gekleed in overhemd en tuinbroek, zittend op een paard met wagen duiden op je komst bij het belangrijkste mennonietendorp van Belize, Shipyard. Mensen leven hier volgens strenge geloofsregels en het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Loop door de jungle langs majestueuze Guanacaste bomen en reusachtige Ceiba bomen terwijl brulapen je een luidkeels concert geven voordat je wordt verrast door de imposante Lamanai ruïnes. 

Lamanai, Orange Walk, Belize - Undiscovered.nl
Slingeraap in Belize - Undiscoverd.nl
Lamanai, Orange Walk, Belize - Undiscovered.nl
Lamanai, Orange Walk, Belize - Undiscovered.nl
Krokodil in Belize - Undiscovered.nl
Cayo District, Belize - Undiscovered.nl

Beleef dit hoogtepunt in één van deze reizen

ongerept
Backroads of Belize
20-daagse Privé Rondreis Belize
Begeef je buiten de gebaande paden naar interessante en weinig bezochte plaatsen in Belize. Een avontuurlijke rondreis vol culturele indrukken en leer het échte Belize kennen. Sluit ontspannen af op Caye Caulker en kom oog in oog met haaien, roggen en schildpadden.
Jungle Adventures
16-daagse Familiereis Belize
Ga met het hele gezin op avontuur in de ongerepte binnenlanden van Belize. Zoek naar apen, krokodillen en schildpadden op een fantastische manier. Ga op verkenning in de jungle, weg van de massa en sluit ontspannen af op het strand van Placencia.
Belize Explorer
15-daagse Familiereis Belize
Een leuke kennismaking met Belize voor het hele gezin! Verken samen de bijzondere binnenlanden op een geweldige manier. Test je gevoel voor ritme in Hopkins en sluit af op het laid-back Caye Caulker waar je oog in oog komt met haaien, schildpadden en roggen.
Terug