• Andringitra National Park: Schitterende trekkingen in de hooglanden
    Andringitra National Park
  • Andringitra National Park: Schitterende trekkingen in de hooglanden
    Andringitra National Park

Andringitra National Park: Schitterende trekkingen in de hooglanden

Andringitra National Park

Het prachtige Andringitra National Park biedt een van de beste mogelijkheden voor trekkingen in een reis door Madagascar en heeft een ongelofelijke biodiversiteit met unieke flora en fauna. Het park herbergt Pic Boby (Imarivolanitra), met 2658 meter de op een na hoogste berg van het land. Door Andringitra loopt een imponerende bergketen die aan beide kanten wordt geflankeerd door schitterende valleien, Namoly en Tsaranoro.

Dit UNESCO Werelderfgoed kan worden bereikt via het oosten van Ambalavao naar Namoly of via het westen van Vohitsaoka naar Morarano. Er zijn verschillende meerdaagse routes te bewandelen die een variatie aan vegetatie, watervallen en natuurlijke zwembaden doorkruisen en je overnacht op eenvoudige kampeerplekken. Ondanks de vele soorten fauna laten de dieren zich niet vaak zien, maar bijzondere flora is er in overvloed. Drie etnische stammen met ieder hun eigen identiteit en waardes, waaronder de Bara en Betsileo, wonen binnen de grenzen van Andringitra National Park en hebben zich aangepast aan de lokale omstandigheden. Ze houden voornamelijk bezig met het verbouwen van rijst en het herderen van vee. Tijdens een trekking heb je adembenemende uitzichten op het omringende landschap en de bergtoppen van het massief. Vanaf de top van Pic Boby kun je genieten van een geweldige zonsopgang. Wat het park speciaal maakt, is het kleine aantal bezoekers. De uitzonderlijke natuur en geïsoleerde ligging geven je het gevoel alleen te zijn in een buitengewone plek. Roep de avonturier in jezelf naar boven en verken de veelzijdige natuur!

Aanbeveling
Indien je Andringitra en Tsaranoro Valley volledig wilt ervaren, neem dan de Imarivolanitra Trail naar de top van Pic Boby. Deze wandelroute neemt twee dagen in beslag waarvoor je een redelijke conditie nodig hebt. Goed om te weten is dat het in de winter (juli en augustus) behoorlijk koud kan worden met temperaturen onder de 0 graden Celsius, vooral in de nacht.