• Nosy Be: Diversiteit op een exotisch eiland
    Nosy Be
  • Nosy Be: Diversiteit op een exotisch eiland
    Nosy Be

Nosy Be: Diversiteit op een exotisch eiland

Nosy Be

In het noordwesten van Madagascar ligt Nosy Be, een geweldig tropisch eiland met witte zandstranden, palmbomen en kraakhelder turkoois water. Kenmerkend zijn de geurige bloemen van de ylang ylang boom die gebruikt worden voor het maken van parfum. Hierdoor heeft Nosy Be ook wel de bijnaam parfumeiland gekregen, en zodra je voet zet op het eiland merk je waarom. Het fraaie eiland heeft van alles te bieden.

Tussen Madirokely en Andilana in het westen zijn schitterende afgelegen stranden en baaitjes ideaal om te relaxen, te zwemmen en aan het einde van de dag te genieten van mooie zonsondergangen. Het binnenland leent zich uitstekend om te verkennen en wordt gekarakteriseerd door een gevarieerd landschap van suiker-, vanille- en ylang ylang plantages, kratermeren en watervallen. In het Lokobe reservaat is een weelderig woud met vogels en lemuren zoals de grijsrugwezelmaki en zwarte maki. Vanaf het hoogste punt op 329 meter hoogte, de heuvel Mont Passot, heb je een overweldigend uitzicht over het eiland en de omgeving. Daarnaast zijn er geweldige mogelijkheden tot duiken en snorkelen. De combinatie van mogelijkheden maakt Nosy Be heel geschikt om je reis in Madagascar ontspannen af te sluiten. Mora mora!

Aanbeveling
Nosy Be ligt in een archipel met pareltjes van eilanden. Maak bijvoorbeeld een cruise of een dagexcursie naar Nosy Komba, Nosy Iranja of de Mitsio Archipelago, stuk voor stuk tropische plaatjes waar je geen genoeg van zult krijgen.

Deze highlight komt voor in de volgende voorbeeldreizen: