De avontuurlijke hoogtepunten van Borneo

Voor de avontuurlijke reiziger biedt Borneo een legio aan mogelijkheden. Van overnachten in een longhouse van de Iban stam, een trekking door de nevelwouden van de Crocker Range tot aan de beklimming van Mount Kinabalu. Of trek je liever per mountainbike door ongezien Sabah? Bekijk onze favoriete avonturen en laat je inspireren voor je eigen reis op maat naar Borneo.

Uitgelicht

1. iban hunters opt.jpg
Maak kennis met een lokale Iban stam door hun tradities en gewoonten voor eventjes over te nemen. Slapen in een traditionele longhouse is een geweldige beleving!

Uitgelicht

1. vegetatie crocker range opt.jpg
Een dagtrekking die je meeneemt door een nog onontdekt stukje Sabah, de mystieke nevelwouden van de Crocker Range. Een route met bijzondere geschiedenis en unieke flora en fauna brengt je tot aan de geweldige Mahua Watervallen.

Uitgelicht

1. pinnacles trek gunung mulu national park.jpg
Koppensnellers zijn verleden tijd, maar de legendes zijn nog levendig. De Headhunters Trail brengt je over een eeuwenoude route het hart van Borneo in. De trail is een van de zwaarste trekkingen mogelijk in Borneo.

Uitgelicht

1. mountainbike brug opt.jpg
Door steile bospaden of over comfortabele verharde wegen. Een tocht per mountainbike kan voor iedereen en brengt je dichter bij het lokale leven van Sabah. Een hoogtepunt van elke reis!

Uitgelicht

1. mt. kinabalu opt.jpg
Beklim de hoogste berg van Maleisië en verleg je eigen grenzen. Een intense maar lonende belevenis, vol fantastische vergezichten met een bijzondere flora en fauna.

Uitgelicht

Beklimming Mt Kinabalu vanaf zeeniveau
Met een exclusief uitgestippelde route fiets, wandel en klim je vanaf zeeniveau door ruraal Sabah naar de top van Mt. Kinabalu, in de voetsporen van de pionier Sir Hugh Low.

Uitgelicht

1. padi opt.jpg
Heb je altijd al de wens gehad om ooit te leren duiken, maar zoek je nog de juiste locatie of die ene duikschool waar je echt goed wordt opgeleid? De eerste stap is snel gezet naar een nieuw avontuur, onder water!

Uitgelicht

5. borneo orang oetan opt.jpg
Een ontmoeting met een orang-oetan van dichtbij is een onvergetelijk moment. Bezoek het Sepilok rehabilitatiecentrum voor orang-oetans en ontmoet de vaste bewoners van het centrum van dichtbij.

Uitgelicht

1 kinabatangan rivier 2 opt.jpg
Het zal je verbazen hoeveel wildlife je ziet tijdens een enkele riviersafari. Een safari over de Kinabatangan Rivier in Sukau brengt je oog in oog met neusapen, krokodillen, neushoornvogels en misschien zelfs dwergolifanten.