Ga naar inhoud
Undiscovered

Tiger's Nest

Klim naar het heilige Tiger’s Nest

Locatie

Paro
27°29'31.4"N, 89°21'48.2"E

Geschreven door

Edwin
Reisspecialist Undiscovered.

Gebouwd tegen de steile rotsen van de Paro vallei, vind je het befaamde Tiger’s Nest. Sla een bezoek aan dit heilige klooster zeker niet over als je in Bhutan bent. Alleen al door de spectaculaire klim ernaartoe wordt Tiger’s Nest letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt tijdens je rondreis door Bhutan.

Tiger’s Nest, ook wel bekend als Tijgersnest of Taksang, is gebouwd tegen een steile rots op een hoogte van 900 meter boven de Paro vallei. De 7 tempels van dit beroemde Tibetaanse klooster zijn alleen te voet of te paard te bereiken. Je begint de klim ongeveer 500 meter onder het klooster vanwaar een kronkelig wandelpad je door een groen bos naar boven leidt. Het aardepad maakt de klim extra uitdagend, zeker als het de dagen vooraf flink heeft geregend, maar je privé gids wandelt het hele stuk met je mee.

Tigers Nest, Bhutan - Undiscovered.nl
Vlaggen in Bhutan - Undiscovered.nl
Tigers Nest, Bhutan - Undiscovered.nl
Tsechu, Bhutan - Undiscovered.nl

Beleef dit hoogtepunt in één van deze reizen

Hoogtepunten
Best of Bhutan
10-daagse Privé Rondreis Bhutan
Een korte en roerende onderdompeling in de Bhutanese cultuur en natuur! Deze comfortabele reis brengt je langs de bekendste plaatsen van Bhutan en is de perfecte kennismaking met de tradities en het natuurschoon van dit verborgen koninkrijk.
Dragon Kingdom Journey
12-daagse Privé Rondreis Bhutan
Een echte ontdekkingsreis door het land van de donderdraak! Verken naast de bekendere steden ook het ongerepte groen van het magische Bhutan. Laat je onderdompelen door de kleurrijke cultuur en wissel authentieke homestays af met prachtige natuurwandelingen.
Terug