Ga naar inhoud
Undiscovered

Cayo District

Kanotocht door een magisch grottenstelsel

Locatie

Cayo District
17°07'05.7"N, 88°53'26.5"W

Geschreven door

Léonie
Reisspecialist Undiscovered.

Doorkruis per kano de ondergrondse kathedraal en peddel steeds dieper de aarde in. Een rivier zoals geen ander, eentje waardoor het voelt alsof je je in een andere wereld bevindt.

Barton’s Creek Cave is één van de meest magische grottenstelsels die je kunt bezoeken tijdens je rondreis door Belize. Grotten zijn voor de Maya’s zeer heilige plekken. Het zijn geboorteplaatsen van goden en doorgangen naar de onderwereld. Zo is het grottenstelsel van Barton Creek de thuisbasis van regengod Chaac en de ingang naar onderwereld Xibalba. Maya’s kwamen hier voor talrijke offers en ceremonies. De goden werden gesust en gevraagd om regen voor een goede oogst. Potten en andere aardewerken werden op strategische punten neergezet om het heilige water van de stalactieten op te vangen.

Cayo District, Belize - Undiscovered.nl
Barton Creek Cave, Cayo District, Belize - Undiscovered.nl
Kayaken Belize Barton Creek grot - Undiscovered.nl
Kayaken grot in Belize - Undiscovered.nl
Grot in Belize - Undiscovered.nl
Grot in Cayo District, Belize - Undiscovered.nl
Belize Cayo District Barton Creek - Undiscovered.nl

Beleef dit hoogtepunt in één van deze reizen

Ancient Tales & Adventurous Trails
15-daagse Familiereis Guatemala & Belize
Ga samen op avontuur en ontdek op een actieve manier de hoogtepunten van Guatemala en Belize. Een reis langs actieve vulkanen, eeuwenoude ruïnes, uitgestrekte jungle en rijke onderwaterwereld zorgt gegarandeerd voor herinneringen die je leven lang bij blijven.
Terug