• Aanschouw de machtige waterval en uitbundig wildleven
    Murchison Falls National Park
  • Aanschouw de machtige waterval en uitbundig wildleven
    Murchison Falls National Park

Aanschouw de machtige waterval en uitbundig wildleven

Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park is met een oppervlakte van 3840 km2 het grootste park van Oeganda, een schitterende omgeving in een gevarieerd landschap. Het park wordt opgesplitst door de Victoria Nijl rivier, de op een na langste rivier ter wereld, die ter plaatse uitmondt in de Lake Albert delta. Ten zuiden van de rivier wordt de natuurschoon getypeerd door bossen en ten noorden daarvan zijn er open savannes met de kenmerkende Borassus palmen.

Het meest bijzonder in het park zijn de indrukwekkende Murchison watervallen waar het park naar vernoemd is. De Victoria Nijl rivier stort met een ongelofelijke kracht en donderend geluid 45 meter naar beneden in een smalle doorgang van nog geen 6 meter! Dit woeste spektakel kun je van dichtbij aanschouwen of op een afstand vanaf het water. Er gaat een looproute van de onderkant naar de top van de waterval, waarbij je onderweg goed zicht hebt op de naastgelegen Uhuru waterval. Het gedeelte van de rivier dat door het park stroomt, biedt geweldige mogelijkheden voor het spotten van wonderbaarlijk wildleven. In Murchison Falls National Park leven allerlei diersoorten, zoals de olifant, buffalo, waterbok, Oeganda kob, leeuw, giraffe, luipaard, oribi, hartebeest, nijlpaard en nijlkrokodil. Wat betreft de ruime diversiteit aan vogelsoorten, is de zeldzame schoenbekooievaar de opvallendste verschijning. De fauna is uitstekend te observeren via een game drive in de glooiende savannevlaktes aan de noordkant. Een andere avontuurlijke manier is een boottocht (eventueel bij zonsondergang) waarbij je het wildleven langs de oevers aanschouwt. Een ongerept park waar het geen straf is om langer te verblijven!

Aanbeveling
Ga aan de linkerkant van de boot zitten tijdens een boottocht naar de Murchison waterval, want dan heb je een beter zicht op de rivieroever en de dieren. Ook is het mogelijk om in Queen Elizabeth National Park een verrassende cruise te maken.