• Volg de roep van de Indri in Andasibe National Park
    Andasibe National Park
  • Volg de roep van de Indri in Andasibe National Park
    Andasibe National Park

Volg de roep van de Indri in Andasibe National Park

Andasibe National Park

Rondom het kleine dorpje Andasibe bevindt zich het gelijknamige Andasibe National Park, een gebied waar een grote diversiteit aan unieke wilde dieren zich huisvesten. Verwar het niet met het veel grotere en ongerepte Mantadia National Park, een rustig en weinig bezocht park met bijzondere flora. Analamazaotra is de lokale naam voor het populaire Andasibe National Park. Vanwege de kleine omvang kun je het toegankelijke park met mooie regenwouden en twee kleine meren eenvoudig verkennen.

Een hoogtepunt in een reis door Madagascar is het horen van de roep van de Indri, de ster van het regenwoud! De indrukwekkende roep klinkt als een sirene die in de weidse omgeving te horen is en wordt door de Indri gebruikt om hun territorium af te bakenen, te paren of voor dreiging. Het beste moment om het gezang te horen is in de ochtend tussen 7 en 11 uur. Er zijn 62 groepen van Madagascar’s grootste lemuur in hun natuurlijk omgeving te vinden in Analamazaotra. Zonder enige moeite maken Indri sprongen van zeven meter van boom naar boom en komen ze de dag voornamelijk door met eten, slapen en zonnen. In Analamazaotra is nog veel meer bijzondere fauna te zien, waaronder kameleons, kikkers, de gecamoufleerde bladstaartgekko, en andere unieke lemuren zoals de diadeemsifaka, wolmaki, grijze halfmaki en de zwartkopmaki. Een paradijs vol dieren!

Aanbeveling
Maak een nachtsafari in het VOI MMA reservaat! Dit reservaat is opgezet door de lokale bevolking voor natuurbehoud en ontwikkeling. Het voordeel is dat de paden breed zijn en je er goed zicht hebt op de fauna. Een tocht in het donker speurend naar nachtdieren is een belevenis op zich! Ga bewapend met je zaklamp op zoek naar de fonkelende oogjes van nachtlemuren.

Spendeer wat tijd op het kleine Lemur Island, waar vier soorten lemuren voorkomen. De lemuren zijn tam, maar het is een leuke ervaring om ze van heel dichtbij te zien. Met een banaan in de hand springen ze al snel op je schouders. Bezoek het eilandje vroeg in de ochtend of laat in de middag.