• Snorkelen met schildpadden bij Apo Island
    Apo Island
  • Snorkelen met schildpadden bij Apo Island
    Apo Island

Snorkelen met schildpadden bij Apo Island

Apo Island

Apo Island is gelegen op 7km ten zuiden van het eiland Negros en wordt vaak aangedaan als dagtrip vanuit Dumaguete, Dauin of vanaf Siquijor. Je kunt fantastisch goed duiken bij Apo Island, maar ook voor niet duikers is dit een absolute aanrader en zal ongetwijfeld een van je hoogtepunten zijn tijdens je reis in de Filipijnen.

Het eiland kent een klein dorpje met 400 inwoners, een kerkje en een vuurtoren. Een wandeling over het eiland brengt je al snel in contact met de lokale bewoners, waarvan sommige t-shirts of sarongs verkopen. Het eiland kent een paar kleine strandjes, waarvan het strand bij Apo Island Resort het mooist is. Het schelpenstrandje is gelegen in een kleine baai, omringd door steile vulkanische rotswanden. Trek je zwemkleding aan en spring met een snorkel het water in op gelijke hoogte van het kerkje in het dorp en je zult versteld staan van wat je allemaal ziet. Enorme koraaltuinen strekken zich uit, bewoond door duizenden vissen van klein tot groot en zeeschildpadden!

Aanbeveling
Ga hier op zoek naar de enorme schildpadden die vaak iets verder in zee zwemmen. De beste kans heb je achter de boten die aangemeerd zijn voor het dorpje. Dit is de locatie waar je het beste kunt snorkelen. De schildpadden zijn echter vaak een stukje meer naar het westen te vinden, achter de boten, en rusten vaak op harde koralen of je ziet ze naar boven komen om te ademen.