• Raften op de Kelani rivier
    Kitulgala
  • Raften op de Kelani rivier
    Kitulgala

Raften op de Kelani rivier

Kitulgala

De parel van de Indische oceaan beschikt over een grote diversiteit aan bergen, rivieren en diepe kloven. Dit maakt het een ideaal eiland om te hiken of hoge bergen te beklimmen. Maar ook op het water kent Sri Lanka uitdagende activiteiten. Zo kent het land twee moessons, waardoor Kitulgala één van de natste plaatsen is van Sri Lanka. Dit zorgt er voor dat je het hele jaar door uitstekend het avontuur kunt opzoeken.

De Kelani rivier, die dwars door de tropische wouden stroomt, leent zich uitstekend voor Wild Water Rafting. Dit wildwater avontuur laat je op andere wijze kennis maken met Sri Lanka’s betoverende omgeving terwijl de adrenaline door je lichaam giert! Onderweg raft je langs weelderige vegetatie en vliegen er bijzondere vogels over. Het is ook niet voor niets dat de Kelani rivier als decor diende voor de film ‘’The bridge on the River Kwai’’.

Zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen aan deze opwindende activiteit. De stroomversnellingen van de rivier zijn onderverdeeld in 6 gradaties. De Kelani rivier is de rivier met de laagste stroomverstelling (2-3) en duurt ongeveer 2 uur. De stroomversnellingen hebben allemaal een eigen naam. Raft bijvoorbeeld over de Head Chopper of de Killer Fall. Het klinkt wellicht beangstigend, maar de tochten zijn al geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Aanbeveling
Voor de echte durfal is er ook Black Water Rafting. Hierbij ga je uitgerust met zaklamp en veiligheidsspullen de rivier op. Hoewel je in het donker niet van de tropische omgeving kunt genieten, is het wel één en al avontuur.

Ook canyoning is een spectaculaire activiteit om de pure natuur van Sri Lanka te ervaren. Volg de rivier door diepe kloven en dalen, steek al zwemmend de rivier over en laat je zakken aan een touw, meters naar beneden!