• Oog in oog met de Tarsier
    Bohol
  • Oog in oog met de Tarsier
    Bohol

Oog in oog met de Tarsier

Bohol

De Filipijnse Tarsier, ook wel Filipijns Spookdiertje genoemd, is inheems in de Filipijnen en behoort met zijn 8 tot 16 centimeter tot de kleinste primaten ter wereld. Dit kleine spookdiertje kenmerkt zich door de grote ogen die buiten proportioneel zijn ten opzichte van het kleine lichaam.

De Filipijnse Tarsier is een bedreigd diersoort en zou zonder het werk van de Philippine Tarsier Foundation en de daarbij behorende Tarsier Sanctuary wellicht bijna zijn uitgestorven. De Tarsier Sanctuary is te bezoeken tegen een kleine entree. Tijdens een bezoek aan de centrum wordt in een video de geschiedenis van dit bijzondere diertje getoond, maar ook het werk van de Philippine Tarsier Foundation. Een korte wandeling door het 140 hectare grote bos brengt je oog in oog met de Tarsier.

Aanbeveling
Langs de wegen in Bohol zijn diverse ‘Captive Tarsier Displays’, waar Tarsiers in klein afgezette tuinen of kooien worden getoond aan het publiek. Alhoewel bewoners een vergunning hiervoor hebben, leven deze Tarsiers in volledige gevangenschap en is de levensduur aanzienlijk kort. Als je de Tarsiers van dichtbij wilt zien, breng dan alleen een bezoek aan de Tarsier Sanctuary.