Volg ons

Ontmoet de orang-oetans van dichtbij in Sepilok

Sepilok

In Sepilok bevindt zich één van de vier beroemde orang-oetan rehabilitatiecentra in de wereld. Het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre heeft wereldwijde reputatie voor hun uitzonderlijke werk met betrekking tot de conservatie en rehabilitatie van deze bijzondere dieren. Een absolute hoogtepunt tijdens een reis door Borneo!

Gewonde en verlaten orang-oetans zijn hierheen gebracht om te herstellen voor een terugkeer in het regenwoud. Ze worden vooral bedreigd door de ontbossing vanwege de bouw van palmolie plantages. De kans is heel groot om enkele van deze fascinerende dieren te spotten, vooral tijdens de regelmatige voedertijden in de ochtend en de middag. Een informatieve en leuke presentatie geeft een goede achtergrond van het centrum. Voor natuurliefhebbers is een overnachting aan te raden om de weelderige jungle te ontdekken via de verscheidene wandelpaden.

Aanbeveling

Adopteer een orang-oetanweesje! Sepilok heeft een erg leuk adoptieprogramma, waarbij je een baby orang-oetan financieel kan steunen met zijn rehabilitatie. Tweemaal per jaar ontvang je informatie en foto’s over de ontwikkelingen en streken die hij/zij heeft uitgehaald. Een erg leuk initiatief waardoor je zelf meewerkt aan de terugkeer in het regenwoud.

Deze highlight komt voor in de volgende voorbeeldreizen:

Classic Borneo20-daagse individuele rondreis Borneo
v.a. € 3150
Close Encounters of Borneo18-daagse individuele rondreis Borneo
v.a. € 3395
Danum Valley & Pulau Sipadan13-daagse individuele duikrondreis Borneo
v.a. € 3795
Lankayan & Mataking16-daagse individuele duikrondreis Borneo
v.a. € 3950
Lovers Retreat16-daagse huwelijksreis Borneo
v.a. € 2995
Sabah Experience13-daagse individuele rondreis Sabah
v.a. € 3395