• Magisch en laidback Siquijor
    Siquijor
  • Magisch en laidback Siquijor
    Siquijor

Magisch en laidback Siquijor

Siquijor

Siquijor heeft het allemaal. Gelegen in de schaduw van Negros, Cebu en Bohol wordt Siquijor vaak onterecht overgeslagen tijdens een reis door de Filipijnen. Alleen de schoonheid van de uitgestrekte stranden maken Siquijor al een bezoek waard, maar er is zoveel meer...

Het eiland kent mooie watervallen, een uitdagend berglandschap, oude Spaans koloniale kerken. Je kunt bovendien uitstekend duiken op Siquijor. Maar Siquijor is toch wel het meest bekend voor de traditionele genezers! Als er ergens verhalen worden verteld in de Filipijnen, dan is het wel op Siquijor. Het eiland kent een mystiek karakter door de Bolo Bolo healers, die op bijzondere wijze kwalen herkennen en genezen. Daarnaast hangt er een aangenaam relaxte sfeer, die je direct opvalt en eenvoudig overneemt als je er bent. Tijd is bijzaak en een vriendelijke lach wordt breed verspreid. Siquijor is in onze ogen absoluut een bezoek waard in de Filipijnen!

Aanbeveling
Siquijor is een perfect eiland om per mountainbike of scooter te verkennen. Op het hele eiland is weinig verkeer, waardoor alles op gemak te verkennen is. De kustweg van ongeveer 70km is perfect om een dagje rondom het eiland te toeren. Bij de meeste resorts of in de kleine steden zijn mountainbikes en scooters te huur voor slechts een paar euro per dag.