Ga naar inhoud
Undiscovered

Antigua

Trotseer de actieve vulkaan Pacaya

Locatie

Antigua
14°33'27.2"N, 90°44'06.1"W

Geschreven door

Léonie
Reisspecialist Undiscovered.

Ondanks zijn beruchte geschiedenis is Pacaya één van de meest beklommen vulkanen in Guatemala. Zet voet op de donkere ondergrond en stijg boven het wolkendek uit voor een fenomenaal uitzicht.

Met 37 zichtbare vulkanen is Guatemala één van de meest vulkanische landen ter wereld. Vooral langs de westelijke kuststreek wordt het landschap gedomineerd door deze vuurspuwende bergen. De vulkanen worden als heilig beschouwd door de Maya’s en spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van het land. De vruchtbare grond is perfect voor het verbouwen van voedsel, maar er is ook een keerzijde. Door de aanwezigheid van 4 actieve vulkanen vinden er soms ook uitbarstingen plaats die hele dorpen verwoesten.

Uitzicht op vulkaan in Guatemala - Undiscovered.nl
Actieve lavavulkaan in Guatemala - Undiscovered.nl
Uitzicht op vulkaan, Guatemala - Undiscovered.nl
Pacaya vulkaan in Guatemala - Undiscovered.nl
Uitzicht actieve vulkaan in Guatemala - Undiscovered.nl
Vulkaanbeklimming in Guatemala - Undiscovered.nl

Beleef dit hoogtepunt in één van deze reizen

Guatemalan Adventures
15-daagse Familiereis Guatemala
Ga van de gebaande paden en beleef te gekke avonturen in onontdekt Guatemala! Een familiereis bomvol indrukwekkende cultuur en natuur dat je ontdekt in een aangenaam reistempo. Verblijf in fijne accommodaties en geniet optimaal van een fantastische familiereis!
Ancient Tales & Adventurous Trails
15-daagse Familiereis Guatemala & Belize
Ga samen op avontuur en ontdek op een actieve manier de hoogtepunten van Guatemala en Belize. Een reis langs actieve vulkanen, eeuwenoude ruïnes, uitgestrekte jungle en rijke onderwaterwereld zorgt gegarandeerd voor herinneringen die je leven lang bij blijven.
Terug