• Combineer een strandvakantie met prachtige duiken
    Boracay
  • Combineer een strandvakantie met prachtige duiken
    Boracay

Combineer een strandvakantie met prachtige duiken

Boracay

Elke duiker kent het, het kriebelend gevoel om een duik te maken als de zee in zicht is en te kijken wat voor moois er allemaal onder het wateroppervlak te vinden is. Voor degene die na twee dagen luieren op het strand naar wat meer actie verlangd, zal blij verrast zijn met de onderwaterwereld van Boracay.

Het eiland biedt meer dan twintig verschillende duikstekken binnen 30 minuten varen, waaronder diverse riffen, wrakken en stromingsduiken. Crocodile Island is een van de populairste duikstekken en toegankelijk voor elk niveau, waar harde en zachte koralen in een veelvoud aan kleur het rif bedekken. Je treft hier vooral veel macroleven, anemonen en vele vissen zoals de schorpioenvis, de koraalduivel, diverse alen, trompetvissen, zeeslangen en zelfs dwergzeepaardjes aan. Voor sensatiezoekers zal de duikstek Yapak II een geweldige ervaring zijn. Zodra de vloed intrekt, duik je met een negatief drijfvermogen naar 30 meter diepte waar je in sneltreinvaart langs een wand duikt. Kijk uit naar het grotere zeeleven, waaronder witpunt rifhaaien, grijze rifhaaien, tonijn, adelaarsroggen, barracuda en enorme trekkersvissen. In maart 2012 is er een 21 meter lang vliegtuig laten zinken voor de kust van Boracay dat geleidelijk aan wordt bedekt met koralen en waar vissen langzaam maar zeker hun nieuwe thuis weten te vinden.

Onze favoriete duikstek
Zonder twijfel biedt Yapak II een geweldige ervaring. Ook als je tijdens een duik geen haaien of roggen tegenkomt, is de sensatie van deze duik enorm. Je moet het treffen met de harde stroming en het grote zeeleven, tijd om naar al het kleine spul te kijken is er namelijk niet. Het is van vele duikinstructeurs ook de favoriete duikstek, waardoor Yapak II bijna dagelijks op het programma van de duikschool zal staan.

Duikseizoen
Duiken is gedurende het hele jaar mogelijk. In de maanden december tot februari is het zeewater rond de 28°C, waarbij het op 30 meter diepte sneller kan afkoelen. Het zicht gedurende deze maanden is tussen de 10 en 20 meter. Van februari tot juni warmt het zeewater op tot maximaal 32°C en kan het zicht reiken tot wel 40 meter. Tijdens het regenseizoen tussen juni en november kan het zijn dat enkele duikstekken niet bereikbaar zijn door ruige zeecondities.

Duiken bij Boracay
Bekend om: macroleven, stromingsduiken
Soort duiken: rifduiken, nachtduiken, wrakduiken, stromingsduiken
Zicht: Tussen de 10 en 40 meter
Level: Beginner tot gevorderd
Aantal duikstekken: 20 duikstekken binnen 30 minuten varen
Toegankelijk vanaf: Boracay Island