Ga naar inhoud
Undiscovered

Sukau

Riviersafari: op zoek naar de neusapen van Sukau

Locatie

Sukau
5°31'41.1"N, 118°18'16.2"E

Geschreven door

Eric
Reisspecialist Undiscovered.

Het zal je verbazen hoeveel wildlife je ziet tijdens een enkele riviersafari. Een safari over de Kinabatangan Rivier in Sukau brengt je oog in oog met neusapen, krokodillen, neushoornvogels en misschien zelfs dwergolifanten.

De langste rivier in Sabah is indrukwekkend qua lengte, maar vooral vanwege de rijke biodiversiteit en is een hoogtepunt in elke reis naar Borneo. Aan de rivieroevers van de Kinabatangan Rivier komen onder meer makaken, zoetwater krokodillen, dwergolifanten, orang-oetans, en het meest befaamd, de neusaap met zijn unieke kleuren en grote neus voor. Laat in de middag is de beste tijd om de bijzondere apen te bekijken wanneer ze langs de rivier van boom tot boom springen.

Neusaap in Borneo - Undiscovered.nl
Neushoornvogel, Sukau, Borneo - Undiscovered.nl
Olifanten in Kinabatangan, Borneo - Undiscovered.nl

Beleef dit hoogtepunt in één van deze reizen

Classic Borneo
20-daagse Privé Rondreis Borneo
Beleef de meest bijzondere en unieke hoogtepunten van Borneo tijdens deze complete rondreis. De ongerepte natuurparken, riviersafari's en het fascinerende wildleven zullen je ongetwijfeld positief verrassen. Deze avontuurlijke rondreis heeft het allemaal!
Lankayan & Mataking
16-daagse Duikreis Borneo
Ga op duikreis naar Borneo en combineer een spannende zoektocht naar neusapen en orang-oetans met luxe verblijven op afgelegen tropische eilandjes. Geniet van idyllische witte zandstranden en ontdek kleurrijke koraalriffen en mysterieuze scheepswrakken.
Enchanting Sabah
13-daagse Privé Rondreis Borneo
Tijdens deze rondreis door het groene hart van Borneo maak je kennis met het mooiste wat Sabah te bieden heeft en laat je je betoveren door het eiland! Combineer de meest bijzondere plekjes en verblijven met geweldige activiteiten.
Sabah Escape
12-daagse Luxe Reis Borneo
Beleef Borneo in haar puurste vorm! Deze comfortabele reis start aan de rivieroevers van de Kinabatangan rivier, waarna je diep de jungle in reist naar het ongerepte Danum Valley. De reis wordt comfortabel afgesloten op een unieke en tropische locatie.
Lovers Retreat
14-daagse Huwelijksreis Borneo
Romantische locaties en accommodaties zijn geselecteerd voor een huwelijksreis om nooit te vergeten. Naast Kuala Lumpur bezoek je het Kinabalu National Park en ontmoet je de orang-oetans van dichtbij. Sluit de reis af op het fraaie Pulau Gaya.
Off the beaten track
Borneo Experience
17-daagse Privé Rondreis Borneo
Een unieke en afwisselende reis door het minder bezochte hart van Borneo. Verleg je grenzen tijdens de beklimming van Mt. Kinabalu, dwaal door het regenwoud van Danum Valley en bezoek het immense grottenstelsel van Mulu. Een spectaculaire reis om niet te vergeten!
Terug