Ga naar inhoud
Undiscovered

Sukau

Riviersafari: op zoek naar de neusapen van Sukau

Locatie

Sukau
5°31'41.1"N, 118°18'16.2"E

Geschreven door

Eric
Eric is reisspecialist voor de Filipijnen en Borneo.

Het zal je verbazen hoeveel wildlife je ziet tijdens een enkele riviersafari. Een safari over de Kinabatangan Rivier in Sukau brengt je oog in oog met neusapen, krokodillen, neushoornvogels en misschien zelfs dwergolifanten.

De langste rivier in Sabah is indrukwekkend qua lengte, maar vooral vanwege de rijke biodiversiteit en is een hoogtepunt in elke reis naar Borneo. Aan de rivieroevers van de Kinabatangan Rivier komen onder meer makaken, zoetwater krokodillen, dwergolifanten, orang-oetans, en het meest befaamd, de neusaap met zijn unieke kleuren en grote neus voor. Laat in de middag is de beste tijd om de bijzondere apen te bekijken wanneer ze langs de rivier van boom tot boom springen.

Beleef dit hoogtepunt in één van deze reizen

Sabah Experience
13-daagse Privé Rondreis Borneo
Een afwisselende reis door het weinig bezochte hart van Borneo. Klim naar de top van Mt. Kinabalu en maak een riviersafari over de Kinabatangan Rivier. Ontdek de biodiversiteit in flora en fauna in ongerept Danum Valley. Een unieke reis om niet te vergeten!
Close Encounters of Borneo
18-daagse Privé Rondreis Borneo
Een afwisselende rondreis brengt je dichtbij de lokale mensen, de lokale keuken, kleurrijke flora en uiteraard oog in oog met de unieke fauna van dit fantastische land. Eindig je reis in Robinson Crusoe-stijl op het idyllische Pulau Lankayan.
Classic Borneo
20-daagse Privé Rondreis Borneo
Beleef de meest bijzondere en unieke hoogtepunten van Borneo tijdens deze complete rondreis. De ongerepte natuurparken, riviersafari's en het fascinerende wildleven zullen je ongetwijfeld verrassen. Deze avontuurlijke rondreis heeft het allemaal!
Lankayan & Mataking
16-daagse Duikreis Borneo
Combineer een zoektocht naar de neusapen en orang-oetans met fantastische verblijven op afgelegen tropische eilandjes, omringd door idyllisch witte zandstranden waar kleurrijke koraalriffen en scheepswrakken wachten om ontdekt te worden.
Enchanting Sabah
14-daagse Privé Rondreis Borneo
Tijdens deze rondreis door het groene hart van Borneo maak je kennis met het mooiste wat Sabah te bieden heeft en laat je je betoveren door het land! Combineer de meest bijzondere plekjes met unieke verblijven en geweldige activiteiten.
Borneo Adventures
19-daagse Familiereis Borneo
Een geweldige familiereis voor een eerste kennismaking met Borneo. Met het gezin ga je op pad en verken je op eigen reistempo de uitzonderlijke hoogtepunten van Sabah en Sarawak. Een perfecte combinatie van avontuur en rust!
Terug