• Amber Mountain: Ronddwalen in een dichtbegroeid regenwoud
    Amber Mountain National Park
  • Amber Mountain: Ronddwalen in een dichtbegroeid regenwoud
    Amber Mountain National Park

Amber Mountain: Ronddwalen in een dichtbegroeid regenwoud

Amber Mountain National Park

Door de grote regenval, de hoogteverschillen en het koele en vochtige klimaat herbergt het Amber Mountain National Park een exceptionele biodiversiteit met een grote variatie aan inheemse flora en fauna. Het prachtige park is letterlijk een adem frisse lucht in vergelijking met de droge noordelijke vlaktes zoals bij Ankarana National Park.

Tussen de weelderige vegetatie zijn fascinerende watervallen verscholen, omringd door met varens en mos bedekte kliffen, wurgvijgen, wilde orchideeën en kratermeren. Natuurlijke poelen zijn gehuld in mysteries waar het rijk der levenden wordt verbonden met die van overleden voorouders van de Sakalava en Antankarana stammen. Langs wandelpaden liggen offers zoals hoorns, munten, zaadjes witte rijst en flessen honing. Amber Mountain is een geweldige plaats om kameleons te observeren waaronder de kleinste kameleon ter wereld, de Brookesia minima! Daarnaast leven er ringstaartmangoesten, verscheidene soorten vogels en lemuren zoals de kroonmaki, Sanfords maki en vorkstreepmaki, en gedijen ook reptielen en amfibieën goed in het vochtige weer. Het park biedt leuke en uitdagende wandelingen over dichtbegroeide paden. De top van Amber Mountain ligt op een hoogte van 1475 meter. Als het niet bewolkt is, heb je een grandioos uitzicht over het groene en mistige regenwoud. Bij een bezoek aan Amber Mountain National Park, overnacht je in het kleine bergdorp Joffreville waar je al slenterend de sfeer van het rurale Malagassische leven kunt proeven. Ervaar de glorie van het regenwoud in je reis door Madagascar!

Aanbeveling
Het kan overdag relatief koud zijn, dus het is verstandig om warme kleren mee te brengen. Het is over het algemeen 10 graden koeler dan in Diego Suarez en van juni tot september kan de temperatuur 10 tot 15 graden Celsius zijn.