• Suppen door het buitengewone Bohol
    Bohol
  • Suppen door het buitengewone Bohol
    Bohol

Suppen door het buitengewone Bohol

Bohol

Bohol is een bekende bestemming in de Visayas en mag niet ontbreken tijdens een rondreis in de Filipijnen, maar er is méér dan het populaire Alona Beach of de mysterieuze Chocolate Hills. De weelderige binnenlanden en kalme rivieren van Bohol zijn een lust voor het oog en hoe kan je dat serene natuurschoon beter verkennen dan vanaf een paddleboard?

Hoe je het ook noemt: suppen, Stand Up Paddling of peddelsurfen… het is een bijzondere ervaring om tijdens het ochtendgloren de natuur en het lokale leven van Bohol te zien ontwaken vanaf het water. Voor de beginners onder ons is het fijn om eerst op je knieën te wennen aan het wiebelende sup board. De Loboc rivier is helder en schoon dus als je valt, is het helemaal niet erg. Zodra je jouw evenwicht hebt gevonden (wat snel gaat), glijd je stroomafwaarts over de Loboc rivier door een schitterend groene omgeving. Langs de oevers zie je de eenvoudige woningen, waar de mensen de dag starten met de dagelijkse werkzaamheden. Af en toe passeert een local op een vlot. Verder is er geen bootverkeer en hoor je praktisch niets meer dan je eigen peddels in het water en de vogels in de omringende natuur. De stilte breekt pas weer op het einde van deze uitzonderlijke tocht met een verfrissende duik in het water!

Tip: combineer deze activiteit met een leuke mountainbike tocht door de bossen, lieflijke dorpjes en langs oude Spaanse kerken. Zo verken je het weelderige Bohol op een unieke manier vanaf het water én het land. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden.