Volg ons

Op riviersafari tussen grote concentraties wild

Sukau

De Kinabatangan Rivier strekt zich uit over 560 km van de Crocker Range in het noorden tot aan de Sulu zee in het oosten van Sabah en bevat een van de rijkste ecosystemen ter wereld. In dit gebied bevindt zich de grootste concentratie aan wildleven in heel Zuid Oost Azië. Dit alleen al maakt een rivier cruise over de Kinabatangan een hoogtepunt tijdens een reis door Borneo. Vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang heb je een goede kans unieke dieren te zien.

Tijdens de cruise navigeer je door binnenwateren van het regenwoud en aftakkingen van de rivier. Verschillende fauna zoals orang-oetans, neusapen, makaken, krokodillen, dwergolifanten en Sumatraanse neushoorns leven in de bossen aan de rivier. Daarnaast komen er verschillende reptielen, amfibieën en vogels zoals neushoornvogels en ijsvogels voor. In het kleine dorpje Kampung Bilit kun je in contact komen met de lokale Orang Sungai en hun tradities en gewoontes ervaren. De Kinabatangan Rivier geeft je een geweldige indruk van de natuur in Borneo!

Aanbeveling

Undiscovered maakt voor de overnachting tijdens de riviersafari gebruik van een resort dat ver van Sukau afligt, buiten de gebaande paden. Hierdoor zit je midden in de natuur en kun je onderdompelen in de geluiden van het regenwoud. Rondom het resort is het mogelijk om verschillende fauna te spotten.

Deze highlight komt voor in de volgende voorbeeldreizen:

Classic Borneo20-daagse individuele rondreis Borneo
v.a. € 3150
Close Encounters of Borneo18-daagse individuele rondreis Borneo
v.a. € 3395
Lankayan & Mataking16-daagse individuele duikrondreis Borneo
v.a. € 3950
Lovers Retreat16-daagse huwelijksreis Borneo
v.a. € 2995
Sabah Experience13-daagse individuele rondreis Sabah
v.a. € 3395