• Ontmoet luipaarden en lippenberen tijdens een jeepsafari in Wilpattu National Park
    Wilpattu
  • Ontmoet luipaarden en lippenberen tijdens een jeepsafari in Wilpattu National Park
    Wilpattu

Ontmoet luipaarden en lippenberen tijdens een jeepsafari in Wilpattu National Park

Wilpattu

Wilpattu National Park is gelegen in het noordwesten van Sri Lanka en is binnen 1 uur rijden te bereiken vanuit de oude koningsstad Anuradhapura. Tijdens je rondreis kun je kennismaken met het grootste en oudste park van Sri Lanka!

Een jeepsafari door Wilpattu National Park is een van de betere manieren om kennis te maken met de diverse flora en fauna die Sri Lanka rijk is. Daarnaast is een bezoek aan het park altijd goed te combineren met een rondreis door Sri Lanka. Het park is voor een lange tijd niet toegankelijk geweest door de burgeroorlogen. Sinds enkele jaren heeft het park haar deuren weer geopend voor bezoekers en wordt er rekening gehouden met het welzijn van de dieren, dit is dan ook een van de redenen dat het park niet volledig opengesteld is voor bezoekers. Hierdoor zijn de dieren soms iets lastiger te spotten ten opzichte van andere parken, maar zul je wel één van de weinige bezoekers zijn in het park.

Bij aankomst in het park staat je een ietwat hobbelige rit te wachten, dwars door de dichtbegroeide jungle. Samen met een ervaren gids ga je op zoek naar het rijke wildleven van Sri Lanka. Het park staat bekend om de grote dichtheid aan luipaarden en telt maar liefst 150 van deze bijzondere roofdieren. Door de grote hoeveelheid wordt er elke dag wel een luipaard gespot en is de kans dat je er zelf een ziet erg groot. De zoektocht start met het volgen van de pootafdrukken en uitwerpselen. Een spannend avontuur! Ook is het park de thuisbasis van de lippenbeer, die je herkent aan de zwarte vacht en aparte lippen.

Aanbeveling
Combineer deze safari met een verblijf in het Big Game Camp. Een unieke ervaring tijdens jouw rondreis! Het kamp is gelegen aan de rand van het Wilpattu National Park. De tenten worden omgeven door weelderige groene natuur waarbij je in de verte de olifanten hoort trompetteren en klapperen met hun oren. ’s Avonds geniet je van een sfeervol diner rondom het kampvuur.

Als je graag kuddes Aziatische olifanten wilt spotten, breng dan een bezoek aan Udawalawe National Park of Minneriya National Park. Hier vindt in de maanden augustus en september ‘’The Gathering’’ plaats, een bijzonder natuurfenomeen waarbij honderden olifanten zich verzamelen rond het Minneriya meer.