• Ontdek een afgelegen natuurparadijs
    Cirque de Mafate
  • Ontdek een afgelegen natuurparadijs
    Cirque de Mafate

Ontdek een afgelegen natuurparadijs

Cirque de Mafate

Cirque de Mafate is een waar paradijs voor wandelaars en biedt de meest inspirerende meerdaagse trektochten op Réunion. Sereniteit en een dramatisch landschap van pieken, ravijnen en bossen karakteriseren deze weergaloze oude krater, die vanwege de ontoegankelijkheid enkel met de voet is te bereiken. Er zijn geen auto’s en wegen, agricultuur of dorpen, je zit letterlijk midden in de natuur. Neem mee een rugzak en goede bergwandelschoenen en stap het avontuur tegemoet.

Ondanks de afzondering van de Cirque zijn er sporen van beschaving te vinden. Tussen de valleien en plateaus zijn kleine Creoolse nederzettingen verspreidt die een rustig landelijk leven er op nahouden, plekken waar je met een vriendelijk en warm welkom wordt ontvangen en de tijd stil lijkt te staan. Mooie taferelen zijn de rode kleur die Piton des Neiges krijgt als de zon ondergaat en een fraaie heldere sterrenhemel in de avond. Cirque de Mafate kan worden verdeeld in twee delen, het zuidelijke Haute Mafate en noordelijke Bas Mafate. In Haute Mafate ligt het vredige Marla, La Nouvelle en Roche Plate, gelegen aan de voet van Piton Maido. Aanschouw de indrukwekkende waterval Trois Roches, de ruïnes van Maison Laclos, tamarinde bossen en de diepe vallei van Riviere des Galets. Bas Mafate is nog meer afgelegen en ongerept met plaatsen als Aurere, La Plaque, Grand Place, Cayenne en Les Lataniers waar je goed kunt onderdompelen in de lokale cultuur en het authentieke rurale leven. Van alle grote oude kraters heeft Mafate de meeste wandelpaden waarbij je allerlei routes kunt uitstippelen die door verschillende vegetatiezones lopen. We informeren je graag over de mogelijkheden om te hiken op Réunion.

Aanbeveling
Haute Mafate leent zich uitstekend voor een tweedaagse wandeltocht inclusief één overnachting als je op zoek bent naar avontuur geschikt voor kinderen. De paden in de wildernis van Cirque de Mafate zijn eenvoudig te belopen en vergen een normale conditie.