• Navigeer door een wildernis van grotten en regenwoud
    Mulu National Park
  • Navigeer door een wildernis van grotten en regenwoud
    Mulu National Park

Navigeer door een wildernis van grotten en regenwoud

Mulu National Park

Verborgen in de jungle van Mulu National Park ligt het grootste grotten systeem ter wereld. Een niet te missen bestemming in Borneo om naar af te reizen. Het Mulu National Park is een wildernis in Sarawak van oeroud regenwoud en een 51 kilometer lang netwerk aan ondergrondse gangen. Het gebied is zodanig afgelegen dat het enkel toegankelijk is met een klein vliegtuig vanaf Miri. Het park zelf kan te voet of met een boot worden verkent.

Baan een weg door het indrukwekkende labyrint van de Clearwater Cave, eventueel zwemmend, en bekijk de vleermuizen exodus tijdens zonsondergang bij de Lang Cave of bij de enorme ingang van de Deer Cave. Boven de grond is het park net zo spectaculair met het dominante aanzicht van Gunung Mulu en Gunung Api waar de ‘Pinnacles’ zijn, prachtige kalkstenen rotspunten. Er zijn geweldige wandelroutes en uitdagende trekkingen met een overvloed aan dieren zoals onder andere gibbons, cicade, kikkers en de neushoornvogel. Bewandel bijvoorbeeld de Headhunters Trail, een oud oorlogspad naar Limbang. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Aanbeveling
In Mulu National Park is het een absolute aanrader om bij zonsondergang de Lang Cave of de enorme ingang van de Deer Cave te bezoeken en de fenomenale exodus van miljoenen vleermuizen te ervaren. Elke avond verlaten de vleermuizen de ingang van de grot in flinke ringvormige formaties, hoger en hoger cirkelend langs de steile rotsen om uiteindelijk het regenwoud in te vliegen. In de Deer Cave zijn 12 soorten vleermuizen te vinden waaronder een onvoorstelbare kolonie van ongeveer 2,5 tot 3,5 miljoen bulvleermuizen.