• Headhunters Trail; Borneo’s zwaarste trekking
    Mulu National Park
  • Headhunters Trail; Borneo’s zwaarste trekking
    Mulu National Park

Headhunters Trail; Borneo’s zwaarste trekking

Mulu National Park

Op sommige wandelroutes maak je als het ware een stapje terug in de geschiedenis. De Headhunters Trail is een avontuurlijke meerdaagse trekking langs een oud oorlogspad dat werd gebruikt door woeste krijgers van de inheemse Kayan stam. Andere stammen in de buurt van het pad moesten het vaak ontgelden door deze koppensnellers.

De trekking gaat langs de grandioze grotten van Mulu National Park, je bewondert de vleermuizen exodus, klimt naar mooie formaties kalkstenen rotspunten op Gunung Api, kruist rivieren via hangbruggen, slaapt bij lokale mensen thuis in een longhouse en kampeert in de jungle. Uiteindelijk vaar je in een longboat over de rivier terug naar de hedendaagse beschaving. Schuw niet om soms te moeten duwen. Een uitdagende trekking boordevol verschillende ervaringen voor je reis door Borneo! De trekking wordt alleen aangeraden bij een uitstekende conditie.

Aanbeveling
Een alternatief voor de Headhunters Trail is een trekking naar de Pinnacles van Mulu. Een meerdaagse trekking die tevens een goede conditie vereist, brengt je naar een van de natuurwonderen van Borneo; de mysterieuze Pinnacles van Mulu.