De mooiste duikbestemmingen van de Filipijnen

De diversiteit van het onderwaterleven van de Filipijnen is simpelweg onvergelijkbaar. Elke duiklocatie kent weer unieke macrobiodiversiteit of uniek pelagisch zeeleven. Van de wrakken van Coron, de zeekoeien van Busuanga, het macroleven bij Dumaguete of de voshaaien van Malapascua, elke bestemming is uitzonderlijk mooi en zorgt voor een overweldigende duikervaring. Onze favoriete duiklocaties hebben we voor je geselecteerd. Laat je inspireren voor je eigen duikreis in de Filipijnen.

Uitgelicht

duiken met schildpadden opt.jpg
De ongekende schoonheid onder water heeft het goed beschermde Apo Island al meerdere keren bovenaan de lijst met mooiste duikstekken ter wereld gezet!

Uitgelicht

apo mayor opt.jpg
Dit grote aaneengesloten rif biedt een uniek ecosysteem op een afgelegen locatie. Het Apo Reef National Park is het perfecte recept voor een ongekende duikervaring.

Uitgelicht

white beach boracay fc opt.jpg
Boracay biedt meer dan alleen zon, zee en strand. Met diverse riffen, wrakken en steile wanden geeft Boracay je ook een geweldige duikervaring!

Uitgelicht

olympia maru bij sangat opt.jpg
Het kleine Dimakya Island ten noorden van Busuanga is een bestemming met een zee aan mogelijkheden voor duikers en niet-duikers. Een nog onontdekt pareltje boven en onder water!

Uitgelicht

olympia maru bij sangat (2) opt.jpg
Met een absolute schoonheid boven het wateroppervlak, laat Coron onder water sporen zien van een bewogen verleden. Maar liefst 11 Japanse oorlogsschepen wachten op je om ontdekt te worden.

Uitgelicht

frogfish (2) opt.jpg
Elke duikliefhebber met een goede camera droomt ervan. Enorme diversiteit in macroleven in rustige wateren. Alle tijd om dat ene perfecte plaatje te schieten. In Dumaguete is het kinderlijk eenvoudig.

Uitgelicht

tresher shark opt.jpg
Voor unieke ervaringen ben je bij Malapascua op de juiste plek. De enige plaats ter wereld waar je dagelijks kunt duiken met de zeer zeldzame voshaaien!

Uitgelicht

pool-diving opt.jpg
Als leren duiken hoog op je verlanglijstje staat, wacht dan niet langer en ga er mee aan de slag tijdens je reis door de Filipijnen. Je krijgt de beste opleiding van door ons met zorg geselecteerde duikscholen op de meest prachtige locaties.

Uitgelicht

3. tresher shark malapascua opt.jpg
De PADI Tresher Shark Specialty is een unieke mogelijkheid om kennis en bewustwording van de voshaai te vergroten. Gedurende twee dagen bestudeer en observeer je de voshaaien van dichtbij tijdens deze geweldige specialty cusus van PADI, die over de hele wereld maar op één locatie wordt aangeboden; Malapascua!

Uitgelicht

klein rif opt.jpg
De mogelijkheden van Panglao Island op Bohol zijn eindeloos, zowel boven als onder water. Duiken bij Panglao Island of de omringende eilanden biedt bijzonder veel moois in klein en groot formaat.

Uitgelicht

krabje opt.jpg
Naast een grandioze biodiversiteit onder water biedt Puerto Galera ook een verscheidenheid aan soorten duiken. Rifduiken, stromingsduiken, wrakduiken. Puerto Galera heeft het allemaal!

Uitgelicht

koraalrif opt.jpg
Waar Siquijor boven water een en al ontspanning is, biedt het eiland onder water ook perfecte omstandigheden voor comfortabele duiken langs uitgestrekte koraaltuinen.