• Vismarkt: Authentieke sferen met sterke geuren
    Negombo
  • Vismarkt: Authentieke sferen met sterke geuren
    Negombo

Vismarkt: Authentieke sferen met sterke geuren

Negombo

Wie tijdens een rondreis door Sri Lanka echte authentieke sferen wilt proeven moet zeker een bezoekje brengen aan één van de grootste vismarkten in Negombo. De vissers gaan ’s nachts de zee op en komen vroeg in de ochtend weer terug om hun vangst van die nacht uit te stallen op het strand.

Ook de lokale bevolking doet hier haar inkopen, visvangst is een van de grootste inkomstenbron. Naast vissen worden er ook andere zeedieren te drogen gelegd. Ervaar hoe het hele proces verloopt; van wassen en fileren tot aan drogen.

De vismarkt ligt op ongeveer 400 meter lopen van het centrum. Eenmaal aangekomen op de markt word je verwelkomt door glimlachende marktkoopmannen en een doordringende vislucht. Dit moet je meegemaakt hebben! Maak deze ervaring nog unieker door een lokale visser aan te spreken en te vragen of je mee de zee op mag gaan, met wat geluk vang je je eigen vis.

Aanbeveling
Houd er rekening mee dat de vissersboten in de ochtend binnenvaren met de vangst. Bezoek de vismarkt daarom vroeg in de ochtend om het hele proces mee te maken. Naast de vismarkt heeft Negombo meer bijzondere bezienswaardigheden die tijdens jouw rondreis door Sri Lanka zeker de moeite waard zijn, zoals een avontuurlijke boottocht in het Muthurajawela moeras. Of kies voor een strandbezoek aan Negombo, waar de zee vaak te wild is om te zwemmen maar ideaal om te genieten van een prachtige zonsondergang.