• Op zoek naar het bijzondere kleine spul
    Pulau Mabul
  • Op zoek naar het bijzondere kleine spul
    Pulau Mabul

Op zoek naar het bijzondere kleine spul

Pulau Mabul

Waar Pulau Sipadan bekend staat om het grote onderwaterleven, is Pulau Mabul bekend voor al het kleine en bijzondere spul. Onderwaterfotografen zullen hun hart ophalen bij de mogelijkheden voor het fotograferen van al het macroleven dat de wateren rondom Pulau Mabul rijk zijn. Op het eerste gezicht lijken de zandbodem en de artificiële riffen van Mabul niet veel bijzonders te bieden, maar laat je begeleiden door een lokale duikgids en je staat verbaasd van al het kleine en bijzondere wat er te vinden is.

Rondom Pulau Mabul tref je hengelaarsvissen in allerlei verschillende kleuren en maten. Zeepaardjes, koraalduivels, steenvissen, schorpioenvissen, krokodilvissen, zeekatten en inktvissen behoren ook tot de dagelijkse vindingen. Daarnaast zijn er verscheidene soorten krabben en garnalen aanwezig in prachtige kleuren en vormen. De duiken zijn erg comfortabel en je hebt alle tijd om het perfecte plaatje te schieten.

Onze favoriete duikstek Froggy Lair is zowel bij de lokale duikgidsen als bij ons de favoriete plaats om op zoek te gaan naar het fijne van het kleine. De duikstek verandert van een eenvoudig rif naar zo’n 15 meter diepte in een zandbodem. Vooral in het gebied waar de zandbodem start, tref je de mooiste soorten vissen. Verborgen in het zand of onder een stuk koraal, overal lijkt wel wat bijzonders te vinden. De duikstek biedt, zoals de naam al doet vermoeden, de beste kans op het spotten van zeldzame soorten van de hengelaarsvis.

Duikseizoen Duiken bij Pulau Mabul kan het gehele jaar uitstekend. Het laagseizoen is gedurende de maanden december tot maart, maar vaak zijn ook tijdens deze maanden de duikcondities erg aangenaam.

Duiken bij Pulau Mabul
Bekend om: Macroduiken, muck diving
Soort duiken: rifduiken, zandduiken
Zicht: Tussen de 10 en 20 meter
Level: beginner tot gevorderd
Aantal duikstekken: 21
Toegankelijk vanaf: Resorts vanaf Pulau Mabul en Kapalai