• Macroduiken in luxe bij het unieke Pulau Pom Pom
    Pulau Pom Pom
  • Macroduiken in luxe bij het unieke Pulau Pom Pom
    Pulau Pom Pom

Macroduiken in luxe bij het unieke Pulau Pom Pom

Pulau Pom Pom

Met de 7 omliggende eilanden en tientallen riffen biedt Pulau Pom Pom dagelijks afwisselende duiken bij meer dan 40 verschillende duikstekken in de directe omgeving. Zo biedt Pulau Timba Timba de beste stromingsduiken, waarbij je meestal door meerdere schildpadden, scholen bultkop papegaaivissen en barracuda’s vergezeld wordt.

Een andere populaire duikstek is het Batarua rif, waar je vooral ontzettend veel bijzonder klein spul aantreft en je camera ongetwijfeld overuren zal maken. Ook is er een goede duikstek voor het spotten van dwergzeepaardjes, nabij Pulau Bohayan. Zelfs voor het spotten van pelagisch onderwaterleven heb je rondom Pulau Pom Pom regelmatig succes, denk aan adelaarsroggen, grote tonijnen of flinke scholen makrelen. Het 5* PADI duikcentrum biedt overigens met haar personeel excellente service en professionele begeleiding bij duiken en cursussen. Het enige resort op het eiland, Pom Pom Island Resort heeft warm ingerichte comfortabele houten villa’s, waaronder ook een aantal water villa’s met prachtige uitzichten over de Celebes zee.

Leuk om te weten
In de nacht leggen zowel karetschildpadden als soepschildpadden hier eieren op het strand. Op het eiland is dan ook een eigen broederij voor de kleine schildpadden om wat aan te sterken voordat ze de wijde wereld intrekken. Als je geluk hebt, kun je als gast van het resort de schildpadden eieren zien leggen of de kleintjes vrijlaten in de zee!

Duikseizoen
Duiken bij Pulau Pom Pom kan het gehele jaar door, met de beste condities tussen april en december. Het zicht varieert onder water het gehele jaar door tussen de 15 en 30 meter. De duiklocaties ten noorden van de eilandengroep bieden soms gevaarlijk sterke stromingen.

Duiken bij Pulau Pom Pom
Bekend om: Macro duiken, diversiteit
Soort duiken: kantduiken, rifduiken, stromingsduiken
Zicht: Tussen de 15 en 30 meter
Level: Beginner tot gevorderd
Aantal duikstekken: 40+
Toegankelijk vanaf: Pulau Pom Pom – Pom Pom Island Resort