• De beroemdste actieve vulkaan van de Filipijnen
    Mount Mayon
  • De beroemdste actieve vulkaan van de Filipijnen
    Mount Mayon

De beroemdste actieve vulkaan van de Filipijnen

Mount Mayon

Niet alles is zoals het lijkt. Op het eerste gezicht ziet Mt. Mayon er met zijn perfect vorm uit als een stille vulkaan die rustig zijn tijd slijt. Echter heeft deze vulkaan een roerig verleden. De eerste uitbarsting dateert uit 1616 en sindsdien is de vulkaan meer dan 45 keer uitgebarsten, met de laatste uitbarstingen in 2013 en 2018. Zodoende is Mt. Mayon, gelegen op het eiland Luzon, een van de meest actieve vulkanen ter wereld.

Mt. Mayon rijst in een vlak landschap op tot een hoogte van 2462 meter en vormt daarmee een overheersende verschijning aan de horizon. De vele uitbarstingen en daaropvolgende lavastromen hebben een boeiend landschap gecreëerd van rotsen, keien en grasland om te verkennen. Onderneem een trekking tot halverwege de vulkaan, mountainbike rondom de vulkaan of ga quadbiken over verharde lavastromen, door smalle riviertjes en kleine dorpjes. Hoe dan ook, aan prachtige uitzichtpunten kom je niet tekort. Andere actieve vulkanen die je kunt bezoeken in je Filipijnen reis zijn Taal Volcano of Mt. Pinatubo.

Aanbeveling
Indien je tijdens je reis Mt. Mayon bezoekt of iets anders in de Albay Province, dan raden we een verblijf in The Oriental aan. Het uitzicht vanaf je balkon is hier fenomenaal.