• Bundala National Park: een waar vogelparadijs
    Bundala National Park
  • Bundala National Park: een waar vogelparadijs
    Bundala National Park

Bundala National Park: een waar vogelparadijs

Bundala National Park

Op een klein halfuur rijden vanaf het centrum van Hambantota ligt het natuurreservaat Bundala National Park. Nabij gelegen ligt Yala National Park, waardoor een bezoek goed te combineren is. Het park is met 60 m2 één van de kleinere parken van Sri Lanka.

In vergelijking met Yala National Park is het in Bundala vrijwel altijd rustig, dat komt doordat het een van de beste plekken is om vogels te spotten en groter wildleven in mindere mate aanwezig is. Maar liefst 200 verschillende soorten verblijven en overwinteren in het natuurreservaat. Spot de Grote Giel, kleurrijke Indische Nimmerzats, zwarthalsooievaar of de bekendere flamingo’s en pelikanen. Naast al het vliegende pracht en praal zijn er ook wat grotere dieren te zien. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de mangoesten, aanschouw spelende apen en grazende waterbuffels of ga op zoek naar kleine kuddes olifanten.

Extra bijzonder aan Bundala National Park is dat dit het enige park in Sri Lanka is waar de zoutwaterkrokodil aanwezig is. Deze krokodillen kunnen tot maar liefst 7 meter lang worden!

Aanbeveling
Combineer je bezoek aan Bundala National Park met het Yala National Park. Yala National Park is een van de beste parken in Sri Lanka om luipaarden te spotten. Daarnaast is het park een leefomgeving voor grote kuddes olifanten. Houd er echter wel rekening mee dat Yala een van de meest bezochte parken is, waardoor het er vaak als druk en toeristisch kan worden beschouwd.

De actieveling raden we aan een trekking te maken door Horton Plains National Park, waar je omgeven wordt door tropische nevelwouden en maar liefst 87 vogelsoorten je netvlies kruisen.