• Bundala National Park: een waar vogelparadijs
    Bundala National Park
  • Bundala National Park: een waar vogelparadijs
    Bundala National Park

Bundala National Park: een waar vogelparadijs

Bundala National Park

Op een klein halfuur rijden vanaf het centrum van Hambantota ligt het natuurreservaat Bundala National Park. Nabij ligt Yala National Park, waardoor een bezoek goed te combineren is. Het park is met 60 m2 één van de kleinere parken van Sri Lanka.

In Bundala National Park zul je niet gauw een luipaard tegenkomen. Het park staat voornamelijk bekend als één van de beste plekken in Sri Lanka om vogels te spotten., zoals de kleurrijke Indische Nimmerzats of pelikanen. Naast al het vliegende pracht en praal zijn er ook wat grotere dieren te zien. Ga bijvoorbeeld op zoek naar naar de mangoesten, aanschouw spelende apen en grazende waterbuffels of spot kleine kuddes olifanten.

Extra bijzonder aan Bundala National Park is dat dit het enige park in Sri Lanka is waar de zoutwaterkrokodil aanwezig is.

Aanbeveling
Maak je rondreis door Sri Lanka compleet door meerdere parken met elkaar te combineren. Bezoek bijvoorbeeld Bundala National Park én Yala National Park. Yala National Park is een van de beste parken in Sri Lanka om luipaarden te spotten en daarnaast is het park een leefomgeving voor grote kuddes olifanten. Houd er echter wel rekening mee dat Yala een van de meest bezochte parken is, waardoor het er vaak als druk en toeristisch kan worden beschouwd.