• Zwemmen met walvishaaien
    Donsol
  • Zwemmen met walvishaaien
    Donsol

Zwemmen met walvishaaien

Donsol

‘Butanding, Butanding!!’ Elke keer weer worden zelfs de spotters op de boot ontzettend enthousiast als ze een walvishaai in de verte zien zwemmen. Dit is het moment dat je de mogelijkheid hebt om een klein stukje met de grootste vis ter wereld mee te zwemmen. Met uiterste zorg wordt de bangka (een typisch Filipijnse boot) in de zwemlijn van de walvishaai gebracht.

Zodra jouw snorkelgids een OK-teken geeft, duik je samen in het water en word je al snel vergezeld door een van de enorme vriendelijke reuzen van de onderwaterwereld. Een ervaring die je leven bij blijft. Een walvishaai kan tot wel 16 meter groot worden van een dieet van plankton en krill, is ongevaarlijk en wordt vaak de ‘Gentle Giant’ genoemd. Helaas wordt de walvishaai ernstig bedreigd in de wereld. Vandaar dat het snorkelen met walvishaaien in Donsol ook met strenge regels gepaard gaat. De walvishaaien komen in Donsol doordat de Donsol rivier, die hier uitmondt in zee, bijzonder veel plankton aanvoert. Alleen op deze locatie in de Filipijnen worden walvishaaien goed beschermd en tref je ze in een volledig natuurlijke omgeving aan, waardoor de ervaring absoluut uniek is in de wereld. De walvishaai komt hier voor in de maanden december t/m mei, waar je de beste kans hebt in de maanden maart t/m mei.

Aanbeveling
Combineer een bezoek aan Donsol met een provinciale tour in de Bicol regio. Naast de spectaculaire vulkaan Mt. Mayon en de Caramoan Islands biedt Bicol prachtige rurale landschappen en de beste lokale gerechten van de Filipijnen.