• Walvissen spotten in Mirissa
    Mirissa
  • Walvissen spotten in Mirissa
    Mirissa

Walvissen spotten in Mirissa

Mirissa

Het zuiden van Sri Lanka staat vooral bekend vanwege haar mooie stranden. Mirissa Beach maakt dit meer dan waar: een wit zandstrand, prachtige zonsondergang, een aangenaam briesje en een gezellige sfeer maken van dit strand een ultieme locatie om bij te komen van je reis. De stranden in het zuiden zijn meer ontwikkelt dan de stranden in de overige delen van het land. Je ziet hier meer restaurants, winkeltjes en cafés die tot later in de avond open blijven.

Naast Mirissa Beach is dit de perfecte plaats om je te laten betoveren door het grootste zoogdier ter wereld; de walvis. Dat deze giganten gek zijn op de kust van Sri Lanka, blijkt wel uit het groot aantal walvissen die zich regelmatig laten zien voor de kust van Mirissa. Er zijn walvissen gespot van wel 30 meter lang, met zo’n lengte zijn ze haast niet te missen! Verschillende walvissen doen zich voor, waaronder de grootste walvis ter wereld; de blauwe vinvis. Houd ook je ogen open voor orka’s, potvissen, dolfijnen en schildpadden, die regelmatig de kustlijn sieren.

Om dit wonder van dichtbij te beleven kun je er voor kiezen om een boottocht te maken. Indien de kans zich voordoet, vraag dan zeker om een deskundige naturalist. Deze kan je haarfijn alles over de walvissen en hun gedrag vertellen.

Undiscovered biedt enkel tours aan die verantwoordelijk omgaan met het ecosysteem. Mocht je zelf een tour willen boeken, let er dan op dat de organisatie zorgt voor een minimale impact van de omgeving. Zorg er voor dat de walvissen niet worden gestoord in hun natuurlijke habitat.

Aanbeveling
De grootste kans om walvissen te spotten heb je in de maanden december tot april. Ook Trincomalee, in het oosten van het land, is een goede plek voor whale watching. Swami Rock is een fantastisch uitkijkpunt met zicht over de oceaan. Hier heb je van februari tot november de grootste kans om de walvisachtigen te zien.