• Walvissen spotten in Mirissa
    Mirissa
  • Walvissen spotten in Mirissa
    Mirissa

Walvissen spotten in Mirissa

Mirissa

Het zuiden van Sri Lanka staat vooral bekend vanwege haar mooie stranden. Mirissa Beach maakt dit meer dan waar: een wit zandstrand, prachtige zonsondergang, een aangenaam briesje en een gezellige sfeer maken van dit strand een ultieme locatie om bij te komen van je rondreis door Sri Lanka. De stranden in het zuiden zijn meer ontwikkeld dan de stranden in de overige delen van het land. Je ziet hier meer restaurants, winkeltjes en cafés die tot later in de avond open blijven.

Naast Mirissa Beach is het zuiden de perfecte plaats om je te laten betoveren door het grootste zoogdier ter wereld; de walvis. Dat deze giganten gek zijn op de kust van Sri Lanka blijkt wel uit het grote aantal walvissen die zich regelmatig laten zien voor de kust van Mirissa. Er zijn walvissen gespot van wel 30 meter lang, met zo’n lengte zijn ze haast niet te missen! Je kunt hier verschillende walvisachtigen spotten, waaronder de grootste walvis ter wereld; de blauwe vinvis.

Om deze wonderlijke dieren van dichtbij te beleven kun je er voor kiezen om een boottocht te maken. Indien de kans zich voordoet, vraag dan zeker om een deskundige naturalist. Deze kan je haarfijn alles over de walvissen en hun gedrag vertellen.

Undiscovered biedt enkel tours aan waarbij verantwoordelijk wordt omgegaan met het ecosysteem. Mocht je zelf een tour willen boeken, let er dan op dat de organisatie zorg draagt voor een minimale impact van de omgeving en de walvissen niet worden gestoord in hun natuurlijke habitat.

Aanbeveling
Maak je tussen december en april een rondreis door Sri Lanka? Dan heb je de grootste kans om walvissen te spotten in Mirissa. Ook Trincomalee, in het oosten van Sri Lanka, is een goede plek voor whale watching.