• Walvissen en dolfijnen spotten
    Saint Gilles les Bains
  • Walvissen en dolfijnen spotten
    Saint Gilles les Bains

Walvissen en dolfijnen spotten

Saint Gilles les Bains

Onder het wateroppervlak bij Réunion bevindt zich een uitbundig zeeleven met enkele zoogdieren van groot formaat. Doordat de zeebodem bij de kust van Réunion al snel plaats maakt voor de diepzee kun je tijdens een reis door Réunion heel goed walvissen en dolfijnen spotten. De rijke biodiversiteit zie je terug in de vele aanwezige soorten zoals de zuidkaper, dwerggriend, kleinste potvis, spitssnuitdolfijn, spinnerdolfijn en langbektuimelaar.

De grootste sterren zijn toch wel de bultrugwalvissen, die in juni vanuit Antarctica naar de warmere wateren rond Réunion trekken om te paren en geboorte te geven. Bultrugwalvissen kunnen een lengte van maar liefst 15 meter bereiken. Ondanks hun afmetingen zijn ze bijzonder behendig en kunnen ze zichzelf volledig uit het water lanceren. De laatste bultrugwalvissen vertrekken eind oktober weer. Organisaties zoals Globice en CETO zetten zich in voor de bescherming van de walvissen. Verantwoordelijke aanbieders van excursies beschikken over het O²CR label, waarmee wordt voldaan aan specifieke regels om ervoor te zorgen dat de magnifieke zoogdieren niet worden gestoord in hun natuurlijke omgeving.

Aanbeveling
In een 'glazen' kajak varen is een interessante manier om met wat geluk dolfijnen van dichtbij te ontmoeten. Als je nieuwsgierig bent naar de pracht en praal van Réunion onder water, dan raden we het zeker aan om te gaan snorkelen en duiken op Réunion.