• Verken het Pangalanes kanaal bij Ankanin'ny Nofy
    Ankanin'ny Nofy
  • Verken het Pangalanes kanaal bij Ankanin'ny Nofy
    Ankanin'ny Nofy

Verken het Pangalanes kanaal bij Ankanin'ny Nofy

Ankanin'ny Nofy

Het wonderlijke Pangalanes kanaal is een verzameling van kunstmatige waterwegen die zich over een lengte van 645 kilometer uitstrekken langs de oostkust van Foulpointe tot aan Farafrandana. Het kanaal is gebouwd tussen 1896 en 1904, tijdens de Franse kolonisatie, om een veilige doorgang te creëren voor vrachtschepen naar Tamatave vanwege de ruwe golven van de Indische Oceaan. Tot op heden wordt het kanaal gebruikt voor handel en transport.

Het laatste gedeelte tussen Ambila-Lemaitso en Tamatave is een voortreffelijk stuk waar het kanaal verschillende uitgestrekte meren aan elkaar koppelt. Cruisen door de serene waterwegen is een fascinerende tocht door tijd en geschiedenis. Langs de oevers met weelderige vegetatie bevinden zich Betsimisaraka dorpjes waar het traditionele leven zich op een rustig tempo voortzet. De pittoreske meren zijn kalm en het lijkt alsof ontwikkeling hier stil heeft gestaan. Het charmante meer Lac Ampitabe met twee privé reservaten, Vohibola en Palmarium, en een interessant lokaal dorp zijn een bezoek meer dan waard. In een aangename omgeving van witte zandstranden, bossen en mangroven kun je heerlijk tot rust komen. Het Palmarium reservaat is een geweldige plek om langs wandelpaden het dichte woud te verkennen waar je lemuren zoals de Coquerels kroonsifaka, bonte maki en Aye Aye, en kameleons tegen kunt komen. Een boottocht is een boeiende ervaring voor een inzicht in het leven en historie omtrent het Pangalanes kanaal.

Aanbeveling
Ankanin’ny Nofy is een leuke stop als je van plan bent in je reis door Madagascar met de boot naar Ile Sainte Marie te reizen.