• Verken de mooiste baaien van Madagascar bij Diego Suarez
    Diego Suarez
  • Verken de mooiste baaien van Madagascar bij Diego Suarez
    Diego Suarez

Verken de mooiste baaien van Madagascar bij Diego Suarez

Diego Suarez

De roerige geschiedenis van Diego Suarez, ook wel Antsiranana genoemd, in het noorden van Madagascar is nauw verbonden aan de prachtige aangrenzende baai, de op een na grootste ter wereld. De natuurlijke schutting langs de handelsroutes aan de Indische Oceaan trok in het verleden de aandacht van piraten, slavenhandelaren en kooplieden.

Het koloniale Diego Suarez is niet alleen de toegangspoort naar het fantastische Amber Mountain National Park en Ankarana National Park, maar ligt tevens ook nabij de mooiste baaien van Madagascar. Ten oosten van Diego Suarez is een winderige kuststrook, een ruige en verlaten omgeving die absoluut de moeite waard is om te bezoeken tijdens een reis door Madagascar. De kust vormt het toneel van drie schitterende baaien met ongerepte en verlaten stranden: Sakalava Bay, Pigeons Bay en Sand Dunes Bay. Een wandeling biedt geweldige uitzichten op Mer d’Emeraude en de baai van Diego Suarez. De doorschijnende turkooizen kleur van de baaien vormen een mooi contrast met de donkerblauwe kleur van de diepte. Roestende militaire installaties zoals kanonnen, bunkers en ruines rond de vuurtoren bij Cap Mine zijn stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog. Verken de baaien vanaf de meeste zuidelijk gelegen Sakalava Bay richting Ramena en geniet van het adembenemende landschap!

Aanbeveling
Neem de tijd en bezichtig Mer d’Emeraude, een ideale plek om te ontspannen op het strand en te snorkelen. De fraaie ondiepe lagune met helder smaragdgroen water heeft een rijke onderwaterwereld met allerlei soorten vissen, schildpadden en dolfijnen.