• Verblijf in een longhouse bij de Iban stam
    Batang Ai National Park
  • Verblijf in een longhouse bij de Iban stam
    Batang Ai National Park

Verblijf in een longhouse bij de Iban stam

Batang Ai National Park

Het stuwmeer Batang Ai, omringd door een dichte jungle, is een prachtig landschap waar je het gevoel krijgt terecht te zijn gekomen op een vergeten plek. Via een longtail boot varend over de Lemanak Rivier kom je aan bij Batang Ai, waar je de typische leefstijl en oude cultuur van de lokale Iban stam die al eeuwen stand houdt kunt ervaren. Vroeger berucht als koppensnellers, vandaag de dag bekroond om hun gastvrijheid.

De boottocht zelf brengt je al door prachtige natuur, langs het Batang Ai meer en verder door de dichte jungle van Borneo. Bij Undiscovered reis je niet naar de meest bezochte longhouses, maar wij brengen je verder naar een afgelegen longhouse waar de tradities en lokale gewoonten nog minimaal zijn aangetast door opkomend toerisme. Zodra je aankomt bij het dorp wordt je verwelkomd met dans en officieel welkom geheten door de stamoudste. Vanaf dat moment wordt je bij alles betrokken in het dagelijkse leven van de Iban. Leer van elkaar onder het genot van een glaasje rijstwijn, ook wel Tuak genoemd. Wij verzorgen altijd een programma om het beste uit je tijd met de Iban te behalen.

Aanbeveling
Neem een cadeau mee die je als dank voor de gastvrijheid aanbiedt. Over het algemeen kun je denken aan cadeaus voor de kinderen; zakjes chips (kun je langs de weg kopen), bellenblaas, kleurplaten en kleurpotloden, etc. Je gids kan je hierbij helpen onderweg richting de Lemanak Rivier.

Vraag de stamoudste welke tatoeages de ervaringen van de ouderen vertellen op het gebied van koppensnellen, een bijzonder verhaal zal je worden verteld met een trotse en glimlachende oudere op de achtergrond. De ouderen die in de longhouse leven zijn een levend paspoort; elke tatoeage die ze hebben, geeft aan in welke dorpen ze geweest zijn. Zo zijn sommige dorpen bezocht die op weken loopafstand van de longhouse zijn.