• Udawalawe National Park: op zoek naar kuddes olifanten
    Udawalawe National Park
  • Udawalawe National Park: op zoek naar kuddes olifanten
    Udawalawe National Park

Udawalawe National Park: op zoek naar kuddes olifanten

Udawalawe National Park

Tijdens een reis door Sri Lanka kun je niet om het spotten van de Aziatische olifant heen. Het Udawalawe National Park is één van de beste parken om hordes olifanten tegelijkertijd te zien. Het park is makkelijk te bereiken vanuit bijvoorbeeld Ella of Hambantota, maar ook zuidkustplaatsen zoals Mirissa kennen een goede verbinding.

Udawalawe is de thuisbasis voor maar liefst 500 olifanten, welke veelal te zien zijn in kuddes van ongeveer 50 olifanten. Naast deze gigantische dikhuiden leven er ook waterbuffels, jakhalzen, paardherten, veel krokodillen en luipaarden in het park. De luipaarden zijn helaas iets moeilijker te spotten maar houd zeker je ogen open! Ook voor de vogel- en vlinderspotter is een bezoek aan Udawalawe het meer dan waard; maar liefst 184 verschillende vogelsoorten en 135 vlindersoorten maken het een bruisend natuurparadijs.

Dat Udawalawe National Park in de droge zone gelegen is mag de pret niet drukken; de omgeving is minder groen, er zijn grote bruine vlaktes met droge grond en lage savannen. Het voordeel is dat de dieren hierdoor in de verte al te zien zijn. De zuidwestmoesson Yala (mei tot augustus) tovert het park echter helemaal om, waarbij je omgeven wordt door verse graslanden, groene bomen en grote struiken. Welk seizoen je ook gaat, dit park is zeker een toevoeging aan je reis!

Je kunt het park het best bezoeken in de ochtend, in ieder geval voor 10:00 uur. Je hebt dan de grootste kans om de wilde dieren van dichtbij te zien. Ook de namiddag, vanaf 16:00 uur, is een goed tijdstip. Omgeven door een indrukwekkend wildleven in een tropische omgeving, geniet je tegelijkertijd van een prachtige zonsondergang.

Aanbeveling
In Yala National Park is de kans om luipaarden te zien groter, maar het park is ook toeristischer. Je zult hier dus, in tegenstelling tot Udawalawe National Park, meer Jeeps tegenkomen.