• Tweedaagse beklimming Mt. Kinabalu
    Kinabalu National Park
  • Tweedaagse beklimming Mt. Kinabalu
    Kinabalu National Park

Tweedaagse beklimming Mt. Kinabalu

Kinabalu National Park

In Kinabalu National Park is onze favoriet de imposante Mount Kinabalu, met 4093 meter de hoogste berg van Maleisië. Omgeven met folklore en legendes van lokale stammen domineert Mount Kinabalu vele vergezichten in het noorden van Sabah.

In het park zijn verschillende wandelpaden te verkennen, maar het is echter het trotseren van de berg zelf dat de aandacht van elke avonturier trekt. Een 2-daagse trekking naar de top is een onvergetelijke ervaring! Een pad van negen kilometer brengt je langs wandelpaden en steile klimstukken over granieten rotsen, er komt zeker wat bij kijken. Het is de prestatie van het bereiken van de top dat een gevoel van euforie opwekt, waar je met de eerste zonnestralen van de dag neerkijkt op een overweldigende omgeving en het met wolken bedekte regenwoud. De beklimming naar de top (evenals de afdaling) is zwaar, maar de fantastische uitzichten, de lichamelijke overwinning op jezelf en een adembenemende zonsopgang maken het meer dan goed. Letterlijk, maar ook figuurlijk een hoogtepunt van je reis door Borneo.

Aanbeveling
Treed in de voetsporen van Sir Hugh Low en beklim Mt. Kinabalu vanaf zeeniveau met een bijzondere route van vier tot zes dagen per fiets en te voet door ruraal Sabah.

Deze highlight komt voor in de volgende voorbeeldreizen: