Volg ons

Tubbataha Reefs: Alleen superlatieven toegestaan

Tubbataha Reef

Gelegen in het hart van de Sulu Zee bieden de Tubbataha Reefs een van ’s werelds meest diverse ecosystemen met een onvergelijkbare weelde aan biodiversiteit. Hier duiken is de droom voor elke ervaren duiker. Beschermd als werelderfgoed door UNESCO, is Tubbataha een uitgestrekt atol van meer dan 90.000 hectare groot. Het atol bestaat uit twee riffen die zijn gescheiden door een passage met een diepte tot 1200 meter. Bij de riffen van Tubbataha komen maar liefst 573 soorten vissen, 373 koraalsoorten, 11 verschillende soorten haaien en 12 soorten dolfijnen en walvissen voor. Doordat de muren uit grote diepte oprijzen, kunnen er sterke stromingen plaatsvinden en zijn de meeste duiken dan ook driftduiken. Het is ook mogelijk om nachtduiken te ondernemen in de ondiepere wateren. Door de afgelegen ligging wordt Tubbataha alleen bezocht per liveaboard die vertrekt vanuit Puerto Princesa en is uitsluitend bereikbaar in de maanden maart tot juni. Doordat de Tubbataha Reefs slechts enkele maanden per jaar te bezoeken zijn, raden we aan om ruim vooraf te boeken.

Atlantis Azores

De Atlantis Azores zet een nieuwe standaard in luxe liveaboards naar de Tubbataha Reefs. Ontworpen door duikers en voor duikers; met een lengte van 35 meter biedt deze luxe jacht plaats voor 16 duikers in 8 tweepersoons hutten. Tijdens een reis van een week levert deze liveaboard alle mogelijkheden om de Tubbataha Reefs te verkennen met een zeer ervaren crew en divemasters. Alle maaltijden en dranken zijn inclusief, en mogelijkheden om te ontspannen tussen de duiken door zijn zeker niet vergeten. Neem contact met ons op voor meer informatie, beschikbaarheid en routes.

Duikseizoen

Tubbataha is alleen bereikbaar in de periode maart tot juni. Watertemperaturen schommelen tussen de 26°C en 30°C, afhankelijk van de duikstek. Het zicht is gemiddeld 25 meter of meer.

Duiken bij Tubbataha Reef

Bekend om: Werelderfgoed, Pelagisch zeeleven, macroleven
Soort duiken: stromingsduiken, rifduiken en nachtduiken
Zicht: 25 meter of meer
Level: Gevorderd
Aantal duikstekken: Ongelimiteerd
Toegankelijk vanaf: Per liveaboard vanaf Puerto Princesa