• Trekking naar de hoogste top
    Piton des Neiges
  • Trekking naar de hoogste top
    Piton des Neiges

Trekking naar de hoogste top

Piton des Neiges

Geef je reis op Réunion een uitdagend karakter door boven de wolken uit te rijzen en naar de top van het eiland te klimmen! Een tweedaagse trekking met overnachting in de bergen waarbij je de avonturier in je naar boven haalt. Met 3071 meter is Piton des Neiges, al voor eeuwen een stille vulkaan, de hoogste berg van Réunion.

Vanuit het bergdorp Cilaos start het eerste deel van de klim naar Caverne Dufour en overbrug je een hoogte van 1100 meter met behoorlijk steile stukken. Terwijl je omhoog stijgt heb je met helder weer een schitterend uitzicht over Cirque de Cilaos. Ook het wolkendek hangend in de ronde grote krater is een aanzicht om niet snel te vergeten. Eenmaal aangekomen in Caverne Dufour zit je midden in de natuur, een eenvoudige maar rustgevende plek om op krachten te komen. De stilte wordt enkel verstoord door het geluid van de wind en laat je eenvoudig in gedachten wegdwalen. In de avond kun je genieten van een prachtige sterrenhemel. De volgende morgen vroeg staat het vervolg naar de top in het verschiet. Een mooie beleving in het donker waarbij de enige lichtjes de (vallende) sterren, dorpjes en de hoofdlampen van eventuele andere wandelaars zijn. Terwijl je het pad naar boven baant, breekt langzaam de dag aan. Op de top word je inspanning beloond met een adembenemend uitzicht op de zonsopgang boven de wolken en pieken van de andere bergen. Bij een wolkeloze lucht heb je een geweldig panoramische zicht over de weidse vlakte van Plaine des Cafres en de imponerende grote oude kraters van Mafate, Salazie en Cilaos. Een unieke ervaring!

Aanbeveling
Voor de beklimming is een redelijke conditie nodig en kan worden gestart vanuit Plaine des Cafres, Cirque de Salazie of Cirque de Cilaos. Houd er rekening dat het behoorlijk koud kan zijn in de bergen en de temperatuur kan dalen tot 0 graden Celsius in de nacht.